Дивний лайфхак, про який мало хто чув, може виявитися доволі корисним для багатьох. Ви більше не приступите до чищення апельсинів, поки не прогрієте їх у мікрохвильовій печі протягом 30 секунд. Навіщо класти апельсини в мікрохвильову піч, розповідає ТСН.
Як виявилось, такий несподіваний спосіб допомагає впоратися щонайменше з двома проблемами. По-перше, завдяки розігріванню можна легко зняти альбедо — внутрішній білий шар шкірки у цитрусових, який нерідко псує весь смак плодів, тому що ця м'якоть гірчить. По-друге, якщо розігріти апельсин, то з нього буде набагато легше вичавити сік.
Цей лайфхак підходить не тільки для апельсинів, а й для грейпфрутів та мандаринів.
Перед тим, як класти апельсин у мікрохвильвку, його потрібно помити і протерти. Далі слід зробити кілька невеликих надрізів чи проколів у шкірці, щоб цитрус не лопнув під час розігрівання. Покласти на тарілку і прогріти протягом 30 секунд на максимальній потужності.
Цього часу цілком вистачить для того, щоб отримати всі переваги такого методу. Ви будете здивовані, наскільки легко і швидко відділяється біла шкірка від солодкої м'якоті.
Також прогрівати у мікрохвильовій печі апельсини чи мандарини радять, якщо вони кислі. Кажуть, що завдяки цьому плоди стають більш солодкими. Але, користуючись подібними лайфхаками, головне не перестаратися, щоб в результаті не отримати варення.