Сегодня:
Последние записи
Нагода спричинила обледеніння проводів, падіння дерев та пориви електроліній. На Дніпропетровщині енергетики працюють у посиленому режимі. За останню добу світло повернули у майже 24 тисячі домівок...
На 10 січня, Національний банк України встановив офіційний курс гривні до американського долара на рівні 38,23 грн. Курс долара виріс на 3 коп. Курс євро встановлений на рівні 41,82 грн. Він виріс ...
Сьогодні зранку, 10 січня, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають два рашиські кораблі.Як повідомляє пресслужба ВМС, серед них відсутні ракетоносії.В Азовському морі перебуває один ворож...
Модернізований ЦНАП у Полтаві працює близько двох тижнів. За цей час люди вже отримали майже 2 тисячі адміністративних послуг у безбарʼєрному просторі.Про це 9-го січня повідомляє пресслужба Полтав...
Женская энергия - сайт для женщин
Баннер

Три головні помилки в приготуванні олів'є: як не зіпсувати святковий салат

2023-12-26 17:19:40
Источник: https://www.5692.com.ua/

Три головні помилки в приготуванні олів'є: як не зіпсувати святковий салат

Святкування Нового року часто асоціюється із смачними стравами, але серед них особливе місце займає безсумнівно олів'є. Цей класичний салат став неодмінною складовою новорічного застілля в багатьох сім'ях. Проте, навіть досвідчені господині можуть допустити деякі фатальні помилки, які можуть вирішити долю цієї улюбленої страви. Давайте розглянемо три основні помилки, яких слід уникати при готуванні олів'є.

Нарізання гарячої картоплі

Одна з найпоширеніших помилок – це спроба нарізати щойно відварену картоплю. Доцільно відзначити, що ця помилка може призвести до розколу бульб і виглядати, м'яко кажучи, не дуже апетитно. Щоб уникнути цього, залиште картоплю охолонути. Так ви убережете свій салат від неприємних несподіванок і забезпечите йому естетичний вигляд.

Заправлення салату майонезом заздалегідь

Ще одна поширена помилка полягає в тому, що господині заправляють олів'є майонезом заздалегідь. Важливо усвідомити, що соус має тенденцію втрачати свій смак і консистенцію, якщо його додати надто рано. Краще накрийте салат плівкою і приберіть його у холодильник, а майонез покладіть тільки перед подачею. Таким чином, ви збережете свіжість та аромат вашого олів'є.

Надмірна волога від горошку

Ще однією фатальною помилкою є додавання горошку безпосередньо в салат, не враховуючи його вологість. Якщо горошок надто вологий, це може зробити ваш салат розсипчастим. Щоб уникнути цього, відкиньте горошок на друшляк і дайте йому підсохнути протягом 15-30 хвилин. Так ви забезпечите необхідний баланс вологи в вашому олів'є і збережете його структуру.

З цими простими порадами ви зможете насолодитися смачним і апетитним салатом разом із вашими близькими під час новорічних свят.


Суспільство
Частину людей постійно тягне одне до одного. Нерідко вони не можуть цього пояснити. Втім, потяг дуже і дуже сильний.Риби та РакУ цих знаків зодіаку спільна стихія – Вода. Вони неймовірно розуміють ...
Пригоди
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. За добу ворог завдав 5 ракетних та 52 авіаційних удари (застосувавши 3 ударних БпЛА т...
Суспільство
Станом на 10 січня Україна продовжує боротися з російськими окупантами та ліквідовувати особовий склад орків і їх техніку. За добу українські військові ліквідували 800 рашистів. Як повідомляє ...
Кримінал
Патрулюючи вулицю Засумську, патрульні роти тактико-оперативного реагування (ТОР) виявили чоловіка, який порушував публічний порядок.Під час перевірки особи 37-річного громадянина охоронці порядку ...