Солодощі надзвичайно привабливі для багатьох з нас. Однак, як виявила лікарка-ендокринологиня Ауріка Ляшко, час, коли ми споживаємо цукерки та інші солодощі, може відігравати ключову роль у впливі на наше здоров'я і фігуру.
Лікарка Ауріка Ляшко зауважила, що цукерка, з'їдена ввечері, набагато шкідливіша за ранкову або денну порцію солодкого.
Наш організм має циркадіанний ритм, який визначає, коли ми повинні бути активними і коли відпочивати. Цей ритм також впливає на те, як органи працюють і як наше тіло обробляє їжу.
Згідно з поясненнями фахівчині, у вечірній час наш організм стає менш чутливим до інсуліну, гормону, який відповідає за обробку цукру в крові. Це означає, що споживання цукерок пізно ввечері може спричинити підвищення рівня цукру в крові та стимулювати синтез інсуліну, що в свою чергу збільшує процес жироутворення.
Крім того, лікарка Ляшко наголосила, що пізні перекуси солодкими стравами лише стимулюють центр голоду в нашому мозку. Це означає, що після споживання цукерок ввечері, ви, ймовірно, будете відчувати бажання перекусити ще більше солодкими або некорисними продуктами.
Замість цукерок, лікарка рекомендує знаходити заміну в менш калорійних та менш шкідливих варіантах, таких як гіркий шоколад із вмістом какао від 70% і вище. Він містить менше цукру і більше корисних речовин, таких як антиоксиданти. Щоб забезпечити максимальну користь, рекомендується розсмоктати часточку гіркого шоколаду повільно, не запиваючи її чаєм, кавою і навіть водою.