ГРИБНИЙ СЕЗОН: 8 ПРАВИЛ, ЯКІ ЗБЕРЕЖУТЬ ЖИТТЯ
Кінець літа – традиційний початок грибного сезону, який триватиме аж до пізньої осені. Житомирщина багата на грибні ліси.
Щоправда, значна частина лісових масивів (на півночі області) постраждала від бойових дій на початку війни. Тож вирушати туди по гриби й досі небезпечно – аж поки там не проведуть перевірку сапери та інші військові фахівці.
Але неабияку небезпеку часто таять в собі й самі гриби – у разі, якщо вони є отруйними. Щороку жертвами такого «тихого полювання» стають десятки людей.
Аби цього уникнути, варто знати 8 простих правил, які допоможуть уникнути отруєння грибами:
Якщо все ж трапилося отруєння – слід вчасно розпізнати симптоми (вони можуть з’явитися після вживання у період від 30 хвилин до кількох діб).
Найтиповіші симптоми:
Якщо після споживання грибівспостерігаються подібнісимптоми отруєння —необхідно негайно викликати«швидку допомогу».
Не викидайте залишки грибів — їх дослідження допоможе лікарям швидше визначити вид отрути, яка потрапила в організм.
Будьте обережними під час збирання, приготування та споживання грибів – так ви збережете здоров’я і життя!