Сегодня:
Последние записи
Нагода спричинила обледеніння проводів, падіння дерев та пориви електроліній. На Дніпропетровщині енергетики працюють у посиленому режимі. За останню добу світло повернули у майже 24 тисячі домівок...
На 10 січня, Національний банк України встановив офіційний курс гривні до американського долара на рівні 38,23 грн. Курс долара виріс на 3 коп. Курс євро встановлений на рівні 41,82 грн. Він виріс ...
Сьогодні зранку, 10 січня, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають два рашиські кораблі.Як повідомляє пресслужба ВМС, серед них відсутні ракетоносії.В Азовському морі перебуває один ворож...
Модернізований ЦНАП у Полтаві працює близько двох тижнів. За цей час люди вже отримали майже 2 тисячі адміністративних послуг у безбарʼєрному просторі.Про це 9-го січня повідомляє пресслужба Полтав...
Женская энергия - сайт для женщин
Баннер

Суботній рецепт: пряники в шоколаді

2023-04-29 13:55:01
Источник: https://www.0462.ua/

Суботній рецепт: пряники в шоколаді

Пряники в шоколаді – неймовірно смачні, м’які, пухкі пряники, що просто розтають у роті.

Пряники в шоколаді – припадуть до смаку і дітям, і дорослим. Вони однозначно заслуговують на почесне місце на вашому святковому столі.

Суботній рецепт: пряники в шоколаді, фото-1

Інгредієнти

  • Цукор – ¾ склянки.
  • Мед – 150 г.
  • Какао – 2 ст.л.
  • Гвоздика мелена – 1 ч.л.
  • Імбир мелений – ½ ч.л.
  • Перець чорний – ½ ч.л.
  • Масло – 120 г.
  • Сметана (20%) – 100 г.
  • Сода – 1,5 ч.л.
  • Білки – 2 штуки.
  • Жовтки – 4 штуки.
  • Борошно – 500 г.

Для шоколадної глазурі:

  • Вершки (від 30%) – 250 мл.
  • Шоколад чорний – 70 г.
  • Молочний шоколад – 70 г.

Приготування

В каструлю кладемо мед, цукор, какао, гвоздику, імбир та перець. Ставимо каструлю на найменший вогонь, нагріваємо помішуючи до повного розчинення цукру. Знімаємо каструлю з вогню, додаємо масло, помішуємо, поки воно повністю не розтане, залишаємо масу до охолодження.

В мисці вимішуємо сметану та соду, відкладаємо.

Білки збиваємо до стійкої піни, додаємо жовтки, коротко збиваємо на найменшій швидкості міксера, лише до поєднання інгредієнтів.

Борошно всипаємо в миску, додаємо яєчну суміш, акуратно лопаткою вимішуємо. Додаємо попередньо приготовану суміш з медом, вимішуємо, додаємо сметану з содою.

Вимішуємо еластичне тісто. Накриваємо тісто харчовою плівкою, ставимо в холодильник на 16 годин.

Виймаємо тісто з холодильника, ділимо на 4 частини.

Працюємо з однією частиною, решту ставимо в холодильник.

Присипаємо тісто борошном, розкачуємо корж товщиною 4-5 мм. За допомогою формочок вирізаємо будь-які візерунки. Викладаємо висічене тісто на застелену пергаментом форму.

З рештою частин тіста працюємо так само.

Випікаємо пряники в розігрітій до 180 градусів духовці близько 15 хвилин. Залишаємо до охолодження.

Добре нагріваємо вершки (не кип’ятимо), знімаємо з вогню, додаємо поламаний шоколад, залишаємо на 1-2 хвилини, вимішуємо до однорідності.

Занурюємо кожен пряник в шоколад, кладемо на решітку.

Смачного!


Суспільство
Частину людей постійно тягне одне до одного. Нерідко вони не можуть цього пояснити. Втім, потяг дуже і дуже сильний.Риби та РакУ цих знаків зодіаку спільна стихія – Вода. Вони неймовірно розуміють ...
Пригоди
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. За добу ворог завдав 5 ракетних та 52 авіаційних удари (застосувавши 3 ударних БпЛА т...
Суспільство
Станом на 10 січня Україна продовжує боротися з російськими окупантами та ліквідовувати особовий склад орків і їх техніку. За добу українські військові ліквідували 800 рашистів. Як повідомляє ...
Кримінал
Патрулюючи вулицю Засумську, патрульні роти тактико-оперативного реагування (ТОР) виявили чоловіка, який порушував публічний порядок.Під час перевірки особи 37-річного громадянина охоронці порядку ...