Пряники в шоколаді – неймовірно смачні, м’які, пухкі пряники, що просто розтають у роті.
Пряники в шоколаді – припадуть до смаку і дітям, і дорослим. Вони однозначно заслуговують на почесне місце на вашому святковому столі.
В каструлю кладемо мед, цукор, какао, гвоздику, імбир та перець. Ставимо каструлю на найменший вогонь, нагріваємо помішуючи до повного розчинення цукру. Знімаємо каструлю з вогню, додаємо масло, помішуємо, поки воно повністю не розтане, залишаємо масу до охолодження.
В мисці вимішуємо сметану та соду, відкладаємо.
Білки збиваємо до стійкої піни, додаємо жовтки, коротко збиваємо на найменшій швидкості міксера, лише до поєднання інгредієнтів.
Борошно всипаємо в миску, додаємо яєчну суміш, акуратно лопаткою вимішуємо. Додаємо попередньо приготовану суміш з медом, вимішуємо, додаємо сметану з содою.
Вимішуємо еластичне тісто. Накриваємо тісто харчовою плівкою, ставимо в холодильник на 16 годин.
Виймаємо тісто з холодильника, ділимо на 4 частини.
Працюємо з однією частиною, решту ставимо в холодильник.
Присипаємо тісто борошном, розкачуємо корж товщиною 4-5 мм. За допомогою формочок вирізаємо будь-які візерунки. Викладаємо висічене тісто на застелену пергаментом форму.
З рештою частин тіста працюємо так само.
Випікаємо пряники в розігрітій до 180 градусів духовці близько 15 хвилин. Залишаємо до охолодження.
Добре нагріваємо вершки (не кип’ятимо), знімаємо з вогню, додаємо поламаний шоколад, залишаємо на 1-2 хвилини, вимішуємо до однорідності.
Занурюємо кожен пряник в шоколад, кладемо на решітку.
Смачного!