Сегодня:
Последние записи
Нагода спричинила обледеніння проводів, падіння дерев та пориви електроліній. На Дніпропетровщині енергетики працюють у посиленому режимі. За останню добу світло повернули у майже 24 тисячі домівок...
На 10 січня, Національний банк України встановив офіційний курс гривні до американського долара на рівні 38,23 грн. Курс долара виріс на 3 коп. Курс євро встановлений на рівні 41,82 грн. Він виріс ...
Сьогодні зранку, 10 січня, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають два рашиські кораблі.Як повідомляє пресслужба ВМС, серед них відсутні ракетоносії.В Азовському морі перебуває один ворож...
Модернізований ЦНАП у Полтаві працює близько двох тижнів. За цей час люди вже отримали майже 2 тисячі адміністративних послуг у безбарʼєрному просторі.Про це 9-го січня повідомляє пресслужба Полтав...
Женская энергия - сайт для женщин
Баннер

Інформація для тих, хто думає, що його ніхто ніде не чекає. Як на Донеччині проходить обов’язкова евакуація

2022-08-06 00:38:01
Источник: https://www.0629.com.ua/

Інформація для тих, хто думає, що його ніхто ніде не чекає. Як на Донеччині проходить обов’язкова евакуація

Вже четверту добу на Донеччині триває обов’язкова евакуація. Щодня регіон залишають близько 500 чоловік. Куди вони їдуть, хто і де їх чекає – розповідаємо.

Чому проводять обов’язкову евакуацію

Евакуація, насправді, на Донеччині триває з лютого. Проте саме зараз її стали називати обов’язковою, а все через те, що з’явились нові загрози, окрім війни. І вижити цією зимою на території області буде дуже важко.

Через постійні обстріли в регіоні неможливо відновити газопостачання. А це означає, що влада міст не зможе забезпечити опалення у будинках. Якщо будуть морози, то і з водою в містах і селах будуть великі проблеми.

Тобто мало буде просто сховатись від обстрілів. Треба ще якось не померти на холоді та без води.

Саме тому, не маючи можливостей забезпечити опалювальний сезон, обласна військова адміністрація і почала роботу щодо організації евакуації.

Хто має евакуюватись

Взагалі-то, з території Донецької області мають евакуюватись всі. Проте першочергову увагу приділяють родинам з дітьми, людям з особливими потребами. 

«На жаль, деякі батьки забувають, що їхній обов’язок, закріплений законом, – зробити все, щоб зберегти життя своєї дитини. Вони відмовляються від евакуації. Вчора російська армія обстріляла зупинку транспорту в Торецьку. Троє дітей загинули. Батьки зобов’язані зробити все, щоб вивезти дітей на безпечну територію», - каже речниця очільника Донецької ВЦА Павла Кириленка Тетяна Ігнатченко.

За її інформацією, зараз на контрольованої Україною території, але під обстрілами,  залишаються 40 тисяч дітей. Певна кількість дітей є і на окупованій території, в тому числі і в Маріуполі, але їх точна кількість там не відома. Дітей треба вивозити в обов’язковому порядку, підкреслюють в ВЦА.

Маріупольці також можуть скористатись цією програмою. Вам буде, де жити, що їсти. Вам допоможуть безкоштовно. Єдине, до чого треба докласти зусиль, - це дістатись евакуаційного состава. Не обов’язково у Покровську – у будь яку точку за маршрутом руху (наприклад, Запоріжжя або Дніпро, або вже в Олександрії).

Серед тих, хто ще залишається на території Донеччини,  - в основному ті, хто не має ресурсів, грошей, можливостей, бажання кудись рушити. «Нас там ніхто не чекає. Ми нікому не потрібні», - зазвичай кажуть люди.

Але це не так. Обласна військова адміністрація зробила все, щоб людям було куди їхати і де жити.

Куди везуть і чим допомагають

Влада організовувала для людей, які зараз евакуюються, житло. В основному, це приватний сектор в містах Кропивницький та Олександрія. Тобто це не життя в спортзалі, а повноцінне житло.

Зараз людей з Донеччини приймає Кіровоградська область. Проте в цілому 13 областей України заявили про свою готовність приймати мешканців сходу України.

Влада забезпечує переселенцям харчування. За необхідністю – допомагає з пошуком роботи. Крім того, прямо у потязі допомагає з відновленням втрачених документів і отримання довідки тимчасово переміщенної особи.

Ось перелік соціальних гарантій:

•  безкоштовне житло;

•  безкоштовне харчування;

•  гуманітарна допомога;

•  психологічна допомога;

•  медична допомога тощо;

•  соціальний супровід під час оформлення допомоги від міжнародних організацій через платформу "єДопомога

Як добиратись

Евакуація відбувається залізничним сполученням. Головне зусилля, яке має зробита окрема людина або родина, - це дістатись до потяга. Всі інші турботи  - житло, харчування, інше – бере на себе українська влада.

Як потрапити у евакуаційну програму

Евакуація – це складно, але вона рятує життя. Щоб скористатися програмою, треба зробити чотири кроки:

—   залишити заявку за телефоном 0988903318;

— дістатися до місця збору, звідки буде безкоштовний підвіз до евакуаційного потягу у Покровську;

— сісти на безкоштовний потяг до Кропивницького, отримати одноразову грошову допомогу на станції Кропивницький або Олександрія;

— оселитися у Кіровоградській області - це безкоштовно.

Інформація для тих, хто думає, що його ніхто ніде не чекає. Як на Донеччині проходить обов’язкова евакуація, фото-1

Обов’язкова, але не примусова

Деякі люди плутають і називають евакуацію примусовою. Це не так. В Україні немає такого закону, який би примусив людину їхати туди, куди вона не хоче.

Тому, звісно, якщо хтось категорично відмовляється покидати свій дім, ніхто не змусить людину це робити.

Проте ризик не пережити цю зиму на Донеччині дуже високий. І кожна людина, яка відмовляється від порятунку, має це усвідомлювати. 

Читайте також: "Русский мир" гірше війни. Чому Україна має право використовувати всі засоби для перемоги над росією. Думка депутата міськради


Суспільство
Частину людей постійно тягне одне до одного. Нерідко вони не можуть цього пояснити. Втім, потяг дуже і дуже сильний.Риби та РакУ цих знаків зодіаку спільна стихія – Вода. Вони неймовірно розуміють ...
Пригоди
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. За добу ворог завдав 5 ракетних та 52 авіаційних удари (застосувавши 3 ударних БпЛА т...
Суспільство
Станом на 10 січня Україна продовжує боротися з російськими окупантами та ліквідовувати особовий склад орків і їх техніку. За добу українські військові ліквідували 800 рашистів. Як повідомляє ...
Кримінал
Патрулюючи вулицю Засумську, патрульні роти тактико-оперативного реагування (ТОР) виявили чоловіка, який порушував публічний порядок.Під час перевірки особи 37-річного громадянина охоронці порядку ...