Сегодня:
Последние записи
Нагода спричинила обледеніння проводів, падіння дерев та пориви електроліній. На Дніпропетровщині енергетики працюють у посиленому режимі. За останню добу світло повернули у майже 24 тисячі домівок...
На 10 січня, Національний банк України встановив офіційний курс гривні до американського долара на рівні 38,23 грн. Курс долара виріс на 3 коп. Курс євро встановлений на рівні 41,82 грн. Він виріс ...
Сьогодні зранку, 10 січня, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають два рашиські кораблі.Як повідомляє пресслужба ВМС, серед них відсутні ракетоносії.В Азовському морі перебуває один ворож...
Модернізований ЦНАП у Полтаві працює близько двох тижнів. За цей час люди вже отримали майже 2 тисячі адміністративних послуг у безбарʼєрному просторі.Про це 9-го січня повідомляє пресслужба Полтав...
Женская энергия - сайт для женщин
Баннер

Як довго можна зберігати салати та інші страви: щоб уникнути харчового отруєння

2023-12-28 05:53:14
Источник: https://www.5692.com.ua/

Як довго можна зберігати салати та інші страви: щоб уникнути харчового отруєння

У багатьох родинах на свята заведено готувати чимало страв, залишки яких зберігають у холодильнику ще кілька днів. Але продукти зі святкового столу мають стислі терміни зберігання, по закінченню яких вони стають непридатними до вживання.

Щоб не отруїтися, потрібно знати, скільки часу можуть зберігатися готові страви. Про це пишуть Патріоти України.

Терміни зберігання страв залежать від багатьох чинників, серед яких:

  • чи свіжими були продукти, що використовувалися для приготування страв;
  • умови приготування страв;
  • час, протягом якого страви стояли на столі за кімнатної температури;
  • температура в камері холодильника (має бути не вище +4).

Більшість готових страв, що простояли на столі 4-6 годин, їсти уже не варто, адже ризик отруєння дуже великий.

Як потрібно зберігати залишки страв

Другі страви та закуски потрібно зберігати у посуді з кришками або хоча б накривати плівкою. Якщо залишати їх у холодильнику відкритими, вони будуть підсихати та обмінюватися бактеріями. Залишки ковбаси та сиру найкраще зберігати завернутими в пергаментний папір.

Неприпустимо, щоб готові страви лежали поряд із сирим м’ясом або рибою. Салати не можна тримати у холодильнику більше доби. При цьому краще заправляти їх соусом перед подачею — так їх "життя" дещо продовжується.

М’ясні страви не рекомендують зберігати довше 2 діб, а відкриті м’ясні консерви - довше 3 діб. Рибні страви можуть стояти в холодильнику до 36 годин, а перші й другі страви - до 72 годин.


Суспільство
Частину людей постійно тягне одне до одного. Нерідко вони не можуть цього пояснити. Втім, потяг дуже і дуже сильний.Риби та РакУ цих знаків зодіаку спільна стихія – Вода. Вони неймовірно розуміють ...
Пригоди
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. За добу ворог завдав 5 ракетних та 52 авіаційних удари (застосувавши 3 ударних БпЛА т...
Суспільство
Станом на 10 січня Україна продовжує боротися з російськими окупантами та ліквідовувати особовий склад орків і їх техніку. За добу українські військові ліквідували 800 рашистів. Як повідомляє ...
Кримінал
Патрулюючи вулицю Засумську, патрульні роти тактико-оперативного реагування (ТОР) виявили чоловіка, який порушував публічний порядок.Під час перевірки особи 37-річного громадянина охоронці порядку ...