Сегодня:
Последние записи
Нагода спричинила обледеніння проводів, падіння дерев та пориви електроліній. На Дніпропетровщині енергетики працюють у посиленому режимі. За останню добу світло повернули у майже 24 тисячі домівок...
На 10 січня, Національний банк України встановив офіційний курс гривні до американського долара на рівні 38,23 грн. Курс долара виріс на 3 коп. Курс євро встановлений на рівні 41,82 грн. Він виріс ...
Сьогодні зранку, 10 січня, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають два рашиські кораблі.Як повідомляє пресслужба ВМС, серед них відсутні ракетоносії.В Азовському морі перебуває один ворож...
Модернізований ЦНАП у Полтаві працює близько двох тижнів. За цей час люди вже отримали майже 2 тисячі адміністративних послуг у безбарʼєрному просторі.Про це 9-го січня повідомляє пресслужба Полтав...
Женская энергия - сайт для женщин
Баннер

Як правильно розтовкти мак, щоб кутя вийшла смачною: 3 важливі поради

2023-12-27 15:40:03
Источник: https://www.5692.com.ua/

Як правильно розтовкти мак, щоб кутя вийшла смачною: 3 важливі поради

Найголовнішою стравою різдвяного столу є кутя. Якщо кутя вдасться смачною, вважається, весь рік буде щасливий. А оскільки смак цієї страви значною мірою залежить від такого компоненту, як мак, то варто подбати про його правильну підготовку.

Що потрібно зробити з маком, щоб кутя вийшла смачною, розповідає РБК-Україна з посиланням на Facebook-спільноту "Пляцки Рецепти від Лілії Цвіт".

Як можна змолоти мак

Українськи господині використовують три варіанти, чим можна замінити макітру - блендер, кавомолка або м’ясорубка. Кожен з них має свої нюанси.

При використанні блендеру спочатку мак треба залити кип'ятком, дати трошки настоятися. Потім злити воду і почати подрібнювати блендером. При цьому слід обов'язково робити паузи, щоб мак не перегрівався й був білим, а не сірим.

"Мак на кутю не проварюють, а запарюють, так смачніше", - зазначила одна з користувачок спільноти.

Щоб прискорити процес подрібнення блендером, рекомендують додати до маку трохи цукру. Ще один секрет – одразу залити товчений мак теплим медом.

При використанні кавомолки подрібнювати слід сухий мак. Далі його заливають водою та проварюють, поки не випарується вода. Інший спосіб – запарити перемолотий мак гарячим узваром.

Одна з господинь поділилася цікавим способом використання м'ясорубки. Вона зазначила, що спочатку варить мак 15 хвилин, потім 3-4 рази промиває та проціджує, щоб позбутися вологи. Після цього змішує в рівних пропорціях мак та цукор і прокручує через м’ясорубку з дрібною сіточкою.

Як вибрати макову начинку

Можна придбати вже готову макову начинку. Щоб вибрати якісний продукт, варто звернути увагу на такі моменти:

  • правильна макова начинка має бархатисту текстуру та приємний ванільний аромат;
  • ідеальний склад - мак, цукор, крохмаль, лимонна кислота та ванілін;
  • термін зберігання не має бути надто великим.

Якщо начинка гірчить, це свідчить про те, що продукт контактував із повітрям або неправильно зберігався.


Суспільство
Частину людей постійно тягне одне до одного. Нерідко вони не можуть цього пояснити. Втім, потяг дуже і дуже сильний.Риби та РакУ цих знаків зодіаку спільна стихія – Вода. Вони неймовірно розуміють ...
Пригоди
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. За добу ворог завдав 5 ракетних та 52 авіаційних удари (застосувавши 3 ударних БпЛА т...
Суспільство
Станом на 10 січня Україна продовжує боротися з російськими окупантами та ліквідовувати особовий склад орків і їх техніку. За добу українські військові ліквідували 800 рашистів. Як повідомляє ...
Кримінал
Патрулюючи вулицю Засумську, патрульні роти тактико-оперативного реагування (ТОР) виявили чоловіка, який порушував публічний порядок.Під час перевірки особи 37-річного громадянина охоронці порядку ...