Сегодня:
Последние записи
Нагода спричинила обледеніння проводів, падіння дерев та пориви електроліній. На Дніпропетровщині енергетики працюють у посиленому режимі. За останню добу світло повернули у майже 24 тисячі домівок...
На 10 січня, Національний банк України встановив офіційний курс гривні до американського долара на рівні 38,23 грн. Курс долара виріс на 3 коп. Курс євро встановлений на рівні 41,82 грн. Він виріс ...
Сьогодні зранку, 10 січня, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають два рашиські кораблі.Як повідомляє пресслужба ВМС, серед них відсутні ракетоносії.В Азовському морі перебуває один ворож...
Модернізований ЦНАП у Полтаві працює близько двох тижнів. За цей час люди вже отримали майже 2 тисячі адміністративних послуг у безбарʼєрному просторі.Про це 9-го січня повідомляє пресслужба Полтав...
Женская энергия - сайт для женщин
Баннер

Це небезпечно: експерт з харчування пояснив, як не можна розморожувати м'ясо

2023-12-27 16:38:56
Источник: https://www.5692.com.ua/

Це небезпечно: експерт з харчування пояснив, як не можна розморожувати м'ясо

Заморожене м'ясо перед приготуванням страв потрібно розморожувати. Але робити це потрібно правильно, оскільки через деякі способи воно не тільки втрачає свої смакові якості та користь, а й стає небезпечним для вживання. Як треба розморожувати м’ясо, щоб воно залишалося корисним та смачним, розповів експерт з харчування, пише ТСН.

Небезпечні способи розморожування

Неправильне розморожування продукту може призвести до низки харчових отруєнь та хвороб, оскільки через це в ньому утворюється прийнятне середовище для розмноження бактерій. Зокрема, не можна використовувати такі способи:

  • залишати шматок м’яса танути при кімнатній температурі;
  • класти у гарячу воду;
  • розморожувати у мікрохвильовій печі.

Під час такого розморожування зовнішня поверхня м’яса нагрівається швидше, ніж внутрішня, що сприяє росту бактерій. Але готувати мерзлим також не можна.

Як правильно розморожувати м’ясо

За словами експерта, розморожувати м’ясо потрібно, переклавши його з морозильної камери в холодильник. Для цього слід пакет із м’ясом поставити на тарілці в нижній частині холодильника. Час розморожування залежить від виду м’яса і величини шматка. Зазвичай для розморожування фаршу потрібен день, а для великих шматків - приблизно дві доби.

Розморожене м'ясо можна безпечно зберігати в холодильнику 4-5 днів перед приготуванням. Але при цьому температура в камері холодильника не має бути вищою за 5 градусів.


Суспільство
Частину людей постійно тягне одне до одного. Нерідко вони не можуть цього пояснити. Втім, потяг дуже і дуже сильний.Риби та РакУ цих знаків зодіаку спільна стихія – Вода. Вони неймовірно розуміють ...
Пригоди
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. За добу ворог завдав 5 ракетних та 52 авіаційних удари (застосувавши 3 ударних БпЛА т...
Суспільство
Станом на 10 січня Україна продовжує боротися з російськими окупантами та ліквідовувати особовий склад орків і їх техніку. За добу українські військові ліквідували 800 рашистів. Як повідомляє ...
Кримінал
Патрулюючи вулицю Засумську, патрульні роти тактико-оперативного реагування (ТОР) виявили чоловіка, який порушував публічний порядок.Під час перевірки особи 37-річного громадянина охоронці порядку ...