Заморожене м'ясо перед приготуванням страв потрібно розморожувати. Але робити це потрібно правильно, оскільки через деякі способи воно не тільки втрачає свої смакові якості та користь, а й стає небезпечним для вживання. Як треба розморожувати м’ясо, щоб воно залишалося корисним та смачним, розповів експерт з харчування, пише ТСН.
Неправильне розморожування продукту може призвести до низки харчових отруєнь та хвороб, оскільки через це в ньому утворюється прийнятне середовище для розмноження бактерій. Зокрема, не можна використовувати такі способи:
Під час такого розморожування зовнішня поверхня м’яса нагрівається швидше, ніж внутрішня, що сприяє росту бактерій. Але готувати мерзлим також не можна.
За словами експерта, розморожувати м’ясо потрібно, переклавши його з морозильної камери в холодильник. Для цього слід пакет із м’ясом поставити на тарілці в нижній частині холодильника. Час розморожування залежить від виду м’яса і величини шматка. Зазвичай для розморожування фаршу потрібен день, а для великих шматків - приблизно дві доби.
Розморожене м'ясо можна безпечно зберігати в холодильнику 4-5 днів перед приготуванням. Але при цьому температура в камері холодильника не має бути вищою за 5 градусів.