Сегодня:
Последние записи
Нагода спричинила обледеніння проводів, падіння дерев та пориви електроліній. На Дніпропетровщині енергетики працюють у посиленому режимі. За останню добу світло повернули у майже 24 тисячі домівок...
На 10 січня, Національний банк України встановив офіційний курс гривні до американського долара на рівні 38,23 грн. Курс долара виріс на 3 коп. Курс євро встановлений на рівні 41,82 грн. Він виріс ...
Сьогодні зранку, 10 січня, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають два рашиські кораблі.Як повідомляє пресслужба ВМС, серед них відсутні ракетоносії.В Азовському морі перебуває один ворож...
Модернізований ЦНАП у Полтаві працює близько двох тижнів. За цей час люди вже отримали майже 2 тисячі адміністративних послуг у безбарʼєрному просторі.Про це 9-го січня повідомляє пресслужба Полтав...
Женская энергия - сайт для женщин
Баннер

Суботній рецепт: лазанья з гарбузом

2023-12-21 00:30:15
Источник: https://www.0462.ua/

Суботній рецепт: лазанья з гарбузом

Домашня лазанья з гарбузом та горіхами. Рецепт розрахований на 4 порції. З-поміж різних версій лазаньї, ця одна з найменш калорійних.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 300 г м’якоті гарбуза
  • 30 г волоських горіхів
  • мелений червоний перець
  • 2 столових ложки олії

Для соусу:

  • 30 г вершкового масла
  • 2 столових ложки борошна
  • 1 чайна ложка крохмалю
  • 200 мл овочевого бульйону
  • мускатний горіх сіль

Для тіста:

  • 1 столова ложка крохмалю
  • 400 г борошна
  • 2 столових ложки води
  • 1 чайна ложка солі
  • 2 столових ложки олії

Спочатку приготуємо тісто. Всі інгредієнти необхідно перемішати і руками вимісити гладке тісто. Покласти його в холодильник на 30 хв. Тісто тонко розкачати і нарізати прямокутними пластами за розміром форми. Пласти тіста порційно відварити у достатній кількості киплячої води (4 хв) і викласти на ткану серветку.

У невеликій кількості бульйону розвести 1 ложечку крохмалю. В сотейнику на гарячому маслі обсмажити до золотавого кольору борошно. Влити бульйон додати розведений крохмаль і перемішати. Додати сіль та мускатний горіх за смаком, довести до кипіння і зняти з вогню.

Гарбуз натерти на грубій тертці. Горіхи дрібно посікти.

Духовку нагріти до 180°С. На дно змащеної олією форми для запікання викласти 1 пласт тіста, накрити його шаром гарбуза, приправити червоним перцем, посипати горіхами і полити соусом. Шари повторити. Останнім викласти пласт тіста і густо полити його соусом та посипати горіхами. Запікати лазанью 25 хв.


Суспільство
Частину людей постійно тягне одне до одного. Нерідко вони не можуть цього пояснити. Втім, потяг дуже і дуже сильний.Риби та РакУ цих знаків зодіаку спільна стихія – Вода. Вони неймовірно розуміють ...
Пригоди
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. За добу ворог завдав 5 ракетних та 52 авіаційних удари (застосувавши 3 ударних БпЛА т...
Суспільство
Станом на 10 січня Україна продовжує боротися з російськими окупантами та ліквідовувати особовий склад орків і їх техніку. За добу українські військові ліквідували 800 рашистів. Як повідомляє ...
Кримінал
Патрулюючи вулицю Засумську, патрульні роти тактико-оперативного реагування (ТОР) виявили чоловіка, який порушував публічний порядок.Під час перевірки особи 37-річного громадянина охоронці порядку ...