Сегодня:
Последние записи
Нагода спричинила обледеніння проводів, падіння дерев та пориви електроліній. На Дніпропетровщині енергетики працюють у посиленому режимі. За останню добу світло повернули у майже 24 тисячі домівок...
На 10 січня, Національний банк України встановив офіційний курс гривні до американського долара на рівні 38,23 грн. Курс долара виріс на 3 коп. Курс євро встановлений на рівні 41,82 грн. Він виріс ...
Сьогодні зранку, 10 січня, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають два рашиські кораблі.Як повідомляє пресслужба ВМС, серед них відсутні ракетоносії.В Азовському морі перебуває один ворож...
Модернізований ЦНАП у Полтаві працює близько двох тижнів. За цей час люди вже отримали майже 2 тисячі адміністративних послуг у безбарʼєрному просторі.Про це 9-го січня повідомляє пресслужба Полтав...
Женская энергия - сайт для женщин
Баннер

Про що «говорить» накип на чайнику?

2023-11-20 18:32:55
Источник: https://www.0412.ua/

Про що «говорить» накип на чайнику?

Звідки береться накип у чайнику?

У КП «Житомирводоканал» розповідають, звідки з’являється накип у чайнику і чому не потрібно його боятися.

Вода здатна не тільки втамувати спрагу й вивести токсини з організму, але й заповнити дефіцит мікроелементів. Саме за її допомогою клітини засвоюють поживні речовини. З води ми отримуємо такі цінні мікроелементи як цинк, кальцій, калій, магній, йод тощо.

А накип у чайнику утворюється тому що у воді, яку ми використовуємо для приготування гарячих напоїв, містяться такі корисні мікроелементи як магній і кальцій. Так, після кип’ятіння солі кальцію і магнію перетворюються на карбонати, які ми можемо бачити на стінках наших чайників. Цей накип споживачі часто сприймають за ознаку поганої якості води. Але присутність солей жорсткості у воді є природним явищем, що ніяк не шкодить організму людини, а навпаки, є необхідним для підтримки водно-сольового балансу.

Якою повинна бути жорсткість води?

Є нормативи, які визначають припустимий ступінь жорсткості питної води. Так, згідно із нормами ДСанПіН 2.2.4-171-10 загальна жорсткість питної води не повинна перевищувати 7 ммоль/дм3.

Згідно з щоденними дослідженнями, які проводить лабораторія КП «Житомирводоканал», вода, яку подає у водопровідні мережі підприємство, має жорсткість 3,2-3,5 ммоль/дм³.

Чому немає накипу від кип’ятіння бутильованої води?

У багатьох випадках бутильована вода, що є в продажу, майже не містить природних солей кальцію й магнію. Деякі виробники такої води проганяють її через установки зворотного осмосу, роблячи майже дистильованою. Оскільки така вода позбавлена мінералів, вона має здатність «витягувати» їх з організму.

Державні санітарні норми містять вимоги щодо фізіологічної повноцінності мінерального складу води, зокрема, щодо нижньої межі загальної жорсткості — 1,5 ммоль/дм3. Систематичне ж уживання виключно дистильованої або близької до неї води може призвести до низки захворювань, пов’язаних із порушенням водно-сольового балансу організму.

Про що «говорить» накип на чайнику?, фото-1
Суспільство
Частину людей постійно тягне одне до одного. Нерідко вони не можуть цього пояснити. Втім, потяг дуже і дуже сильний.Риби та РакУ цих знаків зодіаку спільна стихія – Вода. Вони неймовірно розуміють ...
Пригоди
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. За добу ворог завдав 5 ракетних та 52 авіаційних удари (застосувавши 3 ударних БпЛА т...
Суспільство
Станом на 10 січня Україна продовжує боротися з російськими окупантами та ліквідовувати особовий склад орків і їх техніку. За добу українські військові ліквідували 800 рашистів. Як повідомляє ...
Кримінал
Патрулюючи вулицю Засумську, патрульні роти тактико-оперативного реагування (ТОР) виявили чоловіка, який порушував публічний порядок.Під час перевірки особи 37-річного громадянина охоронці порядку ...