Сегодня:
Последние записи
Нагода спричинила обледеніння проводів, падіння дерев та пориви електроліній. На Дніпропетровщині енергетики працюють у посиленому режимі. За останню добу світло повернули у майже 24 тисячі домівок...
На 10 січня, Національний банк України встановив офіційний курс гривні до американського долара на рівні 38,23 грн. Курс долара виріс на 3 коп. Курс євро встановлений на рівні 41,82 грн. Він виріс ...
Сьогодні зранку, 10 січня, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають два рашиські кораблі.Як повідомляє пресслужба ВМС, серед них відсутні ракетоносії.В Азовському морі перебуває один ворож...
Модернізований ЦНАП у Полтаві працює близько двох тижнів. За цей час люди вже отримали майже 2 тисячі адміністративних послуг у безбарʼєрному просторі.Про це 9-го січня повідомляє пресслужба Полтав...
Женская энергия - сайт для женщин
Баннер

Суботній рецепт: запіканка з гарбуза та фаршу під соусом бешамель

2023-11-04 15:13:59
Источник: https://www.0462.ua/

Суботній рецепт: запіканка з гарбуза та фаршу під соусом бешамель

Справжнім вибухом фарб та ароматом вас порадує смачна запіканка з гарбуза та фаршу під соусом бешамель. Вона добре смакуватиме розігрітою і на наступний день, тому варто готувати відразу велику порцію цієї страви.

Інгредієнти:

Гарбуз – 1,5 кг (очищеного).

Курячий фарш – 750 г.

Цибуля – 1 штука (велика).

Родзинки – ½ склянки.

Часник – 4 зубчики.

Кмин – 1 ч.л.(якщо не любите, пропустіть).

Перець чилі – ½ ч.л.

Сушені помідори – 1 ст.л.

Орегано – 1 ст.л.

Для соусу:

Масло – 1 ст.л.

Борошно – 2 ст.л.

Молоко – 3 склянки.

Мускатний горіх – щіпка.

Сіль, перець.

Додатково:

Насіння гарбузове – 1 склянка.

Тертий сир – 1 склянка.

Олія – 3 ст.л.

Приготування:

Гарбуз чистимо від шкірки, вичищаємо серцевинку, нарізуємо скибочками товщиною близько 1 см.

Цибулю ріжемо дрібним кубиком, часник – тонкими скибочками.

На великій сковороді розігріваємо олію, викладаємо цибулю, злегка присолюємо, смажимо, помішуючи, на великому вогні близько хвилини, додаємо часник, вимішуємо, смажимо ще пів хвилини.

Додаємо фарш, помішуємо лопаткою, постійно розділяючи грудочки, смажимо, поки фарш повністю змінить колір. Додаємо родзинки, кмин, спеції, солимо, перчимо. Додаємо пів склянки води. Смажимо на сильному вогні 2-3 хвилини, поки рідина не випарується (майже повністю). Знімаємо з вогню.

Форму для запікання змащуємо маслом, викладаємо приблизно дві третини гарбуза, злегка солимо його, скроплюємо олією.

Соус

На сковороді розтоплюємо масло, додаємо борошно, смажимо пів хвилини, постійно помішуємо. Забираємо сковороду з вогню, повільно вливаємо молоко, постійно помішуємо, щоб не було грудочок. Солимо, перчимо до смаку, додаємо щіпку мускатного горіха. Знову ставимо сковороду на середній вогонь, помішуючи доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню.

М’ясо викладаємо на гарбуз фарш, посипаємо гарбузовим насінням, розкладаємо зверху решту гарбуза, зверху поливаємо все соусом.

Ставимо форму з майбутньою запіканкою в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо 40-50 хвилин, поки гарбуз не стане м’яким.

Під кінець запікання посипаємо гарбузову запіканку сиром, повертаємо назад у духовку. Збільшуємо температуру до 200 градусів, випікаємо ще 5-10 хвилин.

Смачного!


Суспільство
Частину людей постійно тягне одне до одного. Нерідко вони не можуть цього пояснити. Втім, потяг дуже і дуже сильний.Риби та РакУ цих знаків зодіаку спільна стихія – Вода. Вони неймовірно розуміють ...
Пригоди
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. За добу ворог завдав 5 ракетних та 52 авіаційних удари (застосувавши 3 ударних БпЛА т...
Суспільство
Станом на 10 січня Україна продовжує боротися з російськими окупантами та ліквідовувати особовий склад орків і їх техніку. За добу українські військові ліквідували 800 рашистів. Як повідомляє ...
Кримінал
Патрулюючи вулицю Засумську, патрульні роти тактико-оперативного реагування (ТОР) виявили чоловіка, який порушував публічний порядок.Під час перевірки особи 37-річного громадянина охоронці порядку ...