Сегодня:
Последние записи
Нагода спричинила обледеніння проводів, падіння дерев та пориви електроліній. На Дніпропетровщині енергетики працюють у посиленому режимі. За останню добу світло повернули у майже 24 тисячі домівок...
На 10 січня, Національний банк України встановив офіційний курс гривні до американського долара на рівні 38,23 грн. Курс долара виріс на 3 коп. Курс євро встановлений на рівні 41,82 грн. Він виріс ...
Сьогодні зранку, 10 січня, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають два рашиські кораблі.Як повідомляє пресслужба ВМС, серед них відсутні ракетоносії.В Азовському морі перебуває один ворож...
Модернізований ЦНАП у Полтаві працює близько двох тижнів. За цей час люди вже отримали майже 2 тисячі адміністративних послуг у безбарʼєрному просторі.Про це 9-го січня повідомляє пресслужба Полтав...
Женская энергия - сайт для женщин
Баннер

Як приготувати ідеальні макарони, які не злипаються: уникайте цих 3-х поширених помилок

2023-11-02 15:27:30
Источник: https://www.5692.com.ua/

Як приготувати ідеальні макарони, які не злипаються: уникайте цих 3-х поширених помилок

Макарони – продукт, присутній в щоденному раціоні більшості людей. Це смачна та поживна страва, доволі проста в приготуванні. Проте не завжди макарони виходять ідеальними. Щоб вони не злипались і не перетворювались на кашу, слід дотримуватись певних правил, повідомляє РБК-Україна.

Про поширені помилки при приготуванні макаронів, яких припускаються люди по всьому світу, розповів італійський експерт Пері Іглтон. Він назвав топ-3 "катастрофічні" помилки.

Використовувати недостатню кількість води

Найчастішою помилкою, якої припускаються під час приготування макаронів, фахівець називає використання недостатньої кількості води для варіння. Він пояснив, чому це має доволі негативні наслідки.

Річ у тім, що крохмаль з макаронів розчиняється у воді, і, якщо співвідношення води і макаронів занадто низьке, вони починають злипатися і перетворюються на липку масу.

Пері Іглтон наголошує, що правильне співвідношення – 0,5-1 л води на кожні 80-100 г макаронів. Крім того, слід використовувати велику каструлю з високими стінками, щоб після закипання вода не переливалась через край.

Класти макарони до закипання води

Друга поширена помилка - додавати макарони в каструлю до того, як закипить вода. Через це вони почнуть склеюватися, оскільки у воді, що не закипіла, молекули рухаються недостатньо швидко, а крохмаль уже починає виділятися.

Забувати перемішувати

Якщо регулярно не перемішувати макарони, що варяться, вони також почнуть злипатися та прилипати до дна каструлі. Причина полягає в тому, що через це крохмаль у воді розподіляється нерівномірно.

За словами експерта, якщо уникнути зазначених помилок під час приготування, це підвищить якість страви.

Які макарони краще обрати

Найкращий варіант – макарони з твердих сортів пшениці. Хоча вони дорожчі, ніж звичайні макарони, проте перевага їх незаперечна.

Плюси твердосортних макаронів:

  • низький глікемічний індекс;
  • високий вміст корисних вітамінів та мікроелементів;
  • тривале відчуття ситості;
  • довше постачання організму енергії;
  • виведення токсинів з організму.

Суспільство
Частину людей постійно тягне одне до одного. Нерідко вони не можуть цього пояснити. Втім, потяг дуже і дуже сильний.Риби та РакУ цих знаків зодіаку спільна стихія – Вода. Вони неймовірно розуміють ...
Пригоди
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. За добу ворог завдав 5 ракетних та 52 авіаційних удари (застосувавши 3 ударних БпЛА т...
Суспільство
Станом на 10 січня Україна продовжує боротися з російськими окупантами та ліквідовувати особовий склад орків і їх техніку. За добу українські військові ліквідували 800 рашистів. Як повідомляє ...
Кримінал
Патрулюючи вулицю Засумську, патрульні роти тактико-оперативного реагування (ТОР) виявили чоловіка, який порушував публічний порядок.Під час перевірки особи 37-річного громадянина охоронці порядку ...