Сегодня:
Последние записи
Нагода спричинила обледеніння проводів, падіння дерев та пориви електроліній. На Дніпропетровщині енергетики працюють у посиленому режимі. За останню добу світло повернули у майже 24 тисячі домівок...
На 10 січня, Національний банк України встановив офіційний курс гривні до американського долара на рівні 38,23 грн. Курс долара виріс на 3 коп. Курс євро встановлений на рівні 41,82 грн. Він виріс ...
Сьогодні зранку, 10 січня, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають два рашиські кораблі.Як повідомляє пресслужба ВМС, серед них відсутні ракетоносії.В Азовському морі перебуває один ворож...
Модернізований ЦНАП у Полтаві працює близько двох тижнів. За цей час люди вже отримали майже 2 тисячі адміністративних послуг у безбарʼєрному просторі.Про це 9-го січня повідомляє пресслужба Полтав...
Женская энергия - сайт для женщин
Баннер

"Найсмачніший" пломбір, плавлений сирок та інші: які продукти СРСР насправді запозичив у Заходу

2023-10-24 13:40:01
Источник: https://www.5692.com.ua/


Радянська кулінарія завжди була предметом цікавості та суперечок. Легенди про якість та оригінальність продуктів та рецептур СРСР пережили десятиліття, і деякі з них залишаються в пам'яті старшого покоління досі. Однак реальність може бути не такою, як здається на перший погляд.

Які технології та продукти СРСР запозичив

Усі ми знаємо, що "найсмачніший" пломбір не був оригінальною розробкою СРСР, однак він на десятиліття став ледве не символом його харчової промисловості. Однак морозиво не єдине, хто прийшло в Союз з-за кордонк.

Згущене молоко стало відомим продуктом у світі вже у 1856 році завдяки американцю Гейлу Бордену, який і запатентував цю розробку. Проте, згущенка стала частиною радянського харчового ринку після поїздки наркома харчової промисловості СРСР Анастаса Мікояна до США. Після цього в СРСР стали виробляти згущене молоко та сухі молочні суміші для дітей. Також із-за кордону у союз у 1937 році "прийшли" котлети (щось на кшталт сучасних бургерів), але вони не знайшли свого місця в радянському харчуванні.

Подібна історія сталася і з плавленим сирком. Швейцарія вважається батьківщиною цього продукту, і вони почали його виробляти ще в 1911 році. Тільки у 1934 році він з'явився в СРСР. А от кращу рецептуру та пакування для цього сиру запозичили в США.

Слід сказати, що з Заходу до СРСР привозили не лише продукти, але й технології. Завдяки Мікояну у СРСР з'явилися перші холодильники, де почали зберігати напівфабрикати для продажу. Також він запозичив ідею заморожування овочів і фруктів, а також технології консервації продуктів. Це дозволило збільшити виробництво консервів у союзі в 11 разів. Тоді почали консервувати горошок, кукурудзу, квасолю, томати, огірки, фруктові компоти тощо.

Звісно, радянська кулінарія мала свою унікальність, але виявляється, багато продуктів і рецептур були запозичені або змінені під впливом ідей та технологій з інших країн. 


Суспільство
Частину людей постійно тягне одне до одного. Нерідко вони не можуть цього пояснити. Втім, потяг дуже і дуже сильний.Риби та РакУ цих знаків зодіаку спільна стихія – Вода. Вони неймовірно розуміють ...
Пригоди
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. За добу ворог завдав 5 ракетних та 52 авіаційних удари (застосувавши 3 ударних БпЛА т...
Суспільство
Станом на 10 січня Україна продовжує боротися з російськими окупантами та ліквідовувати особовий склад орків і їх техніку. За добу українські військові ліквідували 800 рашистів. Як повідомляє ...
Кримінал
Патрулюючи вулицю Засумську, патрульні роти тактико-оперативного реагування (ТОР) виявили чоловіка, який порушував публічний порядок.Під час перевірки особи 37-річного громадянина охоронці порядку ...