Сегодня:
Последние записи
Нагода спричинила обледеніння проводів, падіння дерев та пориви електроліній. На Дніпропетровщині енергетики працюють у посиленому режимі. За останню добу світло повернули у майже 24 тисячі домівок...
На 10 січня, Національний банк України встановив офіційний курс гривні до американського долара на рівні 38,23 грн. Курс долара виріс на 3 коп. Курс євро встановлений на рівні 41,82 грн. Він виріс ...
Сьогодні зранку, 10 січня, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають два рашиські кораблі.Як повідомляє пресслужба ВМС, серед них відсутні ракетоносії.В Азовському морі перебуває один ворож...
Модернізований ЦНАП у Полтаві працює близько двох тижнів. За цей час люди вже отримали майже 2 тисячі адміністративних послуг у безбарʼєрному просторі.Про це 9-го січня повідомляє пресслужба Полтав...
Женская энергия - сайт для женщин
Баннер

Чому варто включити в раціон страви з гарбуза: є щонайменше три причини

2023-09-22 02:24:02
Источник: https://www.5692.com.ua/

Чому варто включити в раціон страви з гарбуза: є щонайменше три причини

Гарбуз належить до баштанних культур, так само, як і кавуни, дині та кабачки. Кабачки традиційно відносять до овочів, а солодкі кавун і диня вважаються фруктами, хоч це й не так.

Гарбуз - продукт універсальний, оскільки з нього готують гарніри, супи, салати і десерти. Дієтологи вважають, що гарбуз потрібно додавати до раціону, оскільки він багатий на мінерали, вітаміни й антиоксиданти.

Гарбуз - користь для організму

Гарбуз містить багато клітковини, поживної речовини, яка благотворно впливає на роботу кишечника. До його складу входять вітаміни групи В, РР, С, Е, D, Т, фолієва кислота, а також рідкісний вітамін К. 7 грамів клітковини міститься всього в одній чашці гарбузового пюре, що становить приблизно третину добової норми.

Зниження ризику виникнення деяких різновидів онкологічних захворювань

Дослідження засвідчили, що гарбуз має протиракові властивості - насамперед, завдяки високому вмісту антиоксидантів. Вживання цього продукту знижує ризик захворіти на рак молочної залози, кишківника, легенів і прямої кишки.

Вплив на імунітет

Гарбуз містить вітамін С, цинк і селен - речовини, що підтримують імунітет. Відомо, що до 70% імунної системи людини концентрується в кишківнику, тому вживання клітковини сприяє зміцненню та підтримці імунітету.

Вплив на зір

На зір позитивно впливає вітамін А, що міститься в гарбузі, а також лютеїн і зеаксантин - два унікальні харчові каротиноїди, що мають здатність накопичуватися в сітківці ока.

Протипоказання до вживання гарбуза

Загалом, вживання страв із гарбуза можна вважати безпечним для здоров'я. Але через високий вміст клітковини потрібно включати в раціон лише обмежену кількість цього продукту. Надлишок клітковини може призвести до здуття живота, метеоризму та спазмів у шлунку. У дуже рідкісних випадках може викликати алергічні реакції.


Суспільство
Частину людей постійно тягне одне до одного. Нерідко вони не можуть цього пояснити. Втім, потяг дуже і дуже сильний.Риби та РакУ цих знаків зодіаку спільна стихія – Вода. Вони неймовірно розуміють ...
Пригоди
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. За добу ворог завдав 5 ракетних та 52 авіаційних удари (застосувавши 3 ударних БпЛА т...
Суспільство
Станом на 10 січня Україна продовжує боротися з російськими окупантами та ліквідовувати особовий склад орків і їх техніку. За добу українські військові ліквідували 800 рашистів. Як повідомляє ...
Кримінал
Патрулюючи вулицю Засумську, патрульні роти тактико-оперативного реагування (ТОР) виявили чоловіка, який порушував публічний порядок.Під час перевірки особи 37-річного громадянина охоронці порядку ...