Сегодня:
Последние записи
Нагода спричинила обледеніння проводів, падіння дерев та пориви електроліній. На Дніпропетровщині енергетики працюють у посиленому режимі. За останню добу світло повернули у майже 24 тисячі домівок...
На 10 січня, Національний банк України встановив офіційний курс гривні до американського долара на рівні 38,23 грн. Курс долара виріс на 3 коп. Курс євро встановлений на рівні 41,82 грн. Він виріс ...
Сьогодні зранку, 10 січня, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають два рашиські кораблі.Як повідомляє пресслужба ВМС, серед них відсутні ракетоносії.В Азовському морі перебуває один ворож...
Модернізований ЦНАП у Полтаві працює близько двох тижнів. За цей час люди вже отримали майже 2 тисячі адміністративних послуг у безбарʼєрному просторі.Про це 9-го січня повідомляє пресслужба Полтав...
Женская энергия - сайт для женщин
Баннер

Як вибирати живу рибу на ринку та в магазині, щоб не отруїтися: важливі рекомендації

2023-09-21 19:19:59
Источник: https://www.5692.com.ua/

Як вибирати живу рибу на ринку та в магазині, щоб не отруїтися: важливі рекомендації

Риба – корисний та поживний продукт, багатий на речовини, необхідні для повноцінного функціонування організму. Дієтологи радять вживати рибу щонайменше раз на тиждень. Проте лише якісний та безпечний продукт гарантуватиме користь споживання. Тому слід знати, яку рибу не можна купувати.

Про це нагадує українцям Держпродспоживслужба.

На що звертати увагу при виборі риби

За словами фахівців, на кожну партію живої риби, що надходить у точки продажу, має бути супровідна документація. Законними місцями для торгівлі живою рибою є:

  • магазини, супермаркети, де за безпечність продуктів відповідає адміністрація закладу;
  • ринок або торгівельний майданчик, де здійснює контроль за якістю та безпечністю продукції державна лабораторія ветеринарно-санітарної експертизи;
  • ярмарки, які проводяться з дозволу органів місцевого самоврядування, що забезпечують дотримання законодавства України.

Продавці, що реалізують живу рибу, повинні бути одягнутими у спеціальний санітарний одяг. У них обов'язково має бути особиста медична книжка з відміткою про проходження медичного огляду не рідше одного разу на рік.

Термін зберігання і реалізації риби при температурі води +11-+15°C складає:

  • в осінньо-зимовий період - 48 годин;
  • у весняно-літній період - 24 години.

Як визначити зіпсовану рибу

Жива та охолоджена риба не повинна мати ознаки паразитологічних захворювань. Крім того, неякісну та зіпсовану продукцію видають такі ознаки:

  • каламутний слиз;
  • кислуватий або аміачний запах;
  • тьмяна луска;
  • каламутні запалі очі;
  • зябра бурого або темно-сірого кольору.

У свіжої риби зябра мають яскраво-червоний або рожевий колір, луска щільно прилягає та не має серйозних пошкоджень. Запах свіжої риби не викликає відрази, не має ноток тухлості і бруду.


Суспільство
Частину людей постійно тягне одне до одного. Нерідко вони не можуть цього пояснити. Втім, потяг дуже і дуже сильний.Риби та РакУ цих знаків зодіаку спільна стихія – Вода. Вони неймовірно розуміють ...
Пригоди
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. За добу ворог завдав 5 ракетних та 52 авіаційних удари (застосувавши 3 ударних БпЛА т...
Суспільство
Станом на 10 січня Україна продовжує боротися з російськими окупантами та ліквідовувати особовий склад орків і їх техніку. За добу українські військові ліквідували 800 рашистів. Як повідомляє ...
Кримінал
Патрулюючи вулицю Засумську, патрульні роти тактико-оперативного реагування (ТОР) виявили чоловіка, який порушував публічний порядок.Під час перевірки особи 37-річного громадянина охоронці порядку ...