Сегодня:
Последние записи
Нагода спричинила обледеніння проводів, падіння дерев та пориви електроліній. На Дніпропетровщині енергетики працюють у посиленому режимі. За останню добу світло повернули у майже 24 тисячі домівок...
На 10 січня, Національний банк України встановив офіційний курс гривні до американського долара на рівні 38,23 грн. Курс долара виріс на 3 коп. Курс євро встановлений на рівні 41,82 грн. Він виріс ...
Сьогодні зранку, 10 січня, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають два рашиські кораблі.Як повідомляє пресслужба ВМС, серед них відсутні ракетоносії.В Азовському морі перебуває один ворож...
Модернізований ЦНАП у Полтаві працює близько двох тижнів. За цей час люди вже отримали майже 2 тисячі адміністративних послуг у безбарʼєрному просторі.Про це 9-го січня повідомляє пресслужба Полтав...
Женская энергия - сайт для женщин
Баннер

Чому варто обсмажувати гречку перед варінням: секрети професійних кулінарів

2023-08-31 18:50:04
Источник: https://www.5692.com.ua/

Чому варто обсмажувати гречку перед варінням: секрети професійних кулінарів

Гречана крупа – один з найкорисніших продуктів, на основі якого можна приготувати безліч смачних страв. Її можна варити на воді або на молоці, заправляти вершковим маслом або засмажкою, поєднувати з м'ясом та овочами.

Найпростіший спосіб приготування гречки передбачає чотири простих кроки: промивання, заливання водою у пропорції 1:2, підсолювання, варіння до готовності. Проте професійні кухарі та досвідчені господині використовують ще один важливий етап – прожарювання гречки.

Навіщо смажити гречку

Перед варінням гречку обсмажують на сухій пательні, що дозволяє отримати такі ефекти:

  • посилюється аромат крупи завдяки виділенню з неї гречаної олії;
  • крупа стає розсипчастою, не буде злипатись при варінні;
  • з крупи виділяється зайва волога, яка могла накопичитись через неправильне зберігання.

Як правильно обсмажувати гречку

Для правильного обсмажування гречки потрібно:

  • промити крупу для видалення пилу;
  • розігріти сковороду;
  • висипати на неї гречку і обжарювати, постійно помішуючи;
  • жарити до повного висихання крупи.

За бажанням обсмажувати гречку можна не на сухій сковороді, а з додаванням невеликої кількості вершкового масла або олії.


Суспільство
Частину людей постійно тягне одне до одного. Нерідко вони не можуть цього пояснити. Втім, потяг дуже і дуже сильний.Риби та РакУ цих знаків зодіаку спільна стихія – Вода. Вони неймовірно розуміють ...
Пригоди
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. За добу ворог завдав 5 ракетних та 52 авіаційних удари (застосувавши 3 ударних БпЛА т...
Суспільство
Станом на 10 січня Україна продовжує боротися з російськими окупантами та ліквідовувати особовий склад орків і їх техніку. За добу українські військові ліквідували 800 рашистів. Як повідомляє ...
Кримінал
Патрулюючи вулицю Засумську, патрульні роти тактико-оперативного реагування (ТОР) виявили чоловіка, який порушував публічний порядок.Під час перевірки особи 37-річного громадянина охоронці порядку ...