Гречана крупа – один з найкорисніших продуктів, на основі якого можна приготувати безліч смачних страв. Її можна варити на воді або на молоці, заправляти вершковим маслом або засмажкою, поєднувати з м'ясом та овочами.
Найпростіший спосіб приготування гречки передбачає чотири простих кроки: промивання, заливання водою у пропорції 1:2, підсолювання, варіння до готовності. Проте професійні кухарі та досвідчені господині використовують ще один важливий етап – прожарювання гречки.
Перед варінням гречку обсмажують на сухій пательні, що дозволяє отримати такі ефекти:
Для правильного обсмажування гречки потрібно:
За бажанням обсмажувати гречку можна не на сухій сковороді, а з додаванням невеликої кількості вершкового масла або олії.