Сегодня:
Последние записи
Нагода спричинила обледеніння проводів, падіння дерев та пориви електроліній. На Дніпропетровщині енергетики працюють у посиленому режимі. За останню добу світло повернули у майже 24 тисячі домівок...
На 10 січня, Національний банк України встановив офіційний курс гривні до американського долара на рівні 38,23 грн. Курс долара виріс на 3 коп. Курс євро встановлений на рівні 41,82 грн. Він виріс ...
Сьогодні зранку, 10 січня, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають два рашиські кораблі.Як повідомляє пресслужба ВМС, серед них відсутні ракетоносії.В Азовському морі перебуває один ворож...
Модернізований ЦНАП у Полтаві працює близько двох тижнів. За цей час люди вже отримали майже 2 тисячі адміністративних послуг у безбарʼєрному просторі.Про це 9-го січня повідомляє пресслужба Полтав...
Женская энергия - сайт для женщин
Баннер

Секрети смачного та в міру дозрілого авокадо: як вибирати ідеальний плід

2023-08-28 20:35:33
Источник: https://www.5692.com.ua/

Секрети смачного та в міру дозрілого авокадо: як вибирати ідеальний плід

Авокадо – популярний суперфуд, відомий своїми незвичайними смаковими якостями та корисними властивостями. Він однаково смачний у салаті, соусі, шоколадному коктейлі та морозиві, адже він здатен посилювати і збагачувати смак того, з чим сусідить.

Існує безліч видів сортів авокадо, які відрізняються за зовнішнім видом – формою, розміром, кольором та структурою шкірки. Тому буває досить складно визначити його їстівність на вигляд. Наприклад, якщо мова йде про сорт Хаас (чорне авокадо), то на око неможливо навіть відрізнити гнилицю від абсолютно незрілого плода.

Трохи легше із зеленими авокадо. На їхній шкірці досить легко помітити зіпсовані ділянки, але вони проступають вже у дуже зрілих плодів. За іншими зовнішніми ознаками ступень зрілості вгадати важко.

Як вибрати ідеально стигле авокадо

З урахуванням вище вказаного, візуально оцінювати варто лише живець плоду: якщо він сухий і бурий – значить, авокадо перезрів і почав псуватися.

Також можна спробувати відокремити плодоніжку. У зрілих та перезрілих плодів вона відокремлюється легко. Через утворений отвір слід зазирнути всередину авокадо. Якщо там спостерігається м'якоть коричневого кольору, від покупки слід відмовитись. Натомість ніжна зелень – ознака плоду, який варто брати.

Якщо плодоніжка не відокремлюється, плід слід потрусити біля вуха. Стигле авокадо видає звук руху кісточки, яка трохи відокремлюється від м'якоті.

На дотик ідеальне авокадо нагадує сливу оптимальної стиглості, тобто воно пружинить під пальцями, зберігаючи при цьому цілісність оболонки.

Якщо ж авокадо не планується використовувати негайно, краще придбати недостиглий плід, який самостійно з часом при кімнатній температурі дійде до готовності.


Суспільство
Частину людей постійно тягне одне до одного. Нерідко вони не можуть цього пояснити. Втім, потяг дуже і дуже сильний.Риби та РакУ цих знаків зодіаку спільна стихія – Вода. Вони неймовірно розуміють ...
Пригоди
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. За добу ворог завдав 5 ракетних та 52 авіаційних удари (застосувавши 3 ударних БпЛА т...
Суспільство
Станом на 10 січня Україна продовжує боротися з російськими окупантами та ліквідовувати особовий склад орків і їх техніку. За добу українські військові ліквідували 800 рашистів. Як повідомляє ...
Кримінал
Патрулюючи вулицю Засумську, патрульні роти тактико-оперативного реагування (ТОР) виявили чоловіка, який порушував публічний порядок.Під час перевірки особи 37-річного громадянина охоронці порядку ...