Сегодня:
Последние записи
Нагода спричинила обледеніння проводів, падіння дерев та пориви електроліній. На Дніпропетровщині енергетики працюють у посиленому режимі. За останню добу світло повернули у майже 24 тисячі домівок...
На 10 січня, Національний банк України встановив офіційний курс гривні до американського долара на рівні 38,23 грн. Курс долара виріс на 3 коп. Курс євро встановлений на рівні 41,82 грн. Він виріс ...
Сьогодні зранку, 10 січня, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають два рашиські кораблі.Як повідомляє пресслужба ВМС, серед них відсутні ракетоносії.В Азовському морі перебуває один ворож...
Модернізований ЦНАП у Полтаві працює близько двох тижнів. За цей час люди вже отримали майже 2 тисячі адміністративних послуг у безбарʼєрному просторі.Про це 9-го січня повідомляє пресслужба Полтав...
Женская энергия - сайт для женщин
Баннер

Небезпечний ботулізм: перші ознаки, коли одразу слід звернутися до лікаря

2023-08-02 03:34:41
Источник: https://allday.kr.ua

Небезпечний ботулізм: перші ознаки, коли одразу слід звернутися до лікаря

Спека створює ідеальні умови для поширення збудників, які викликають кишкові інфекції. Одну з найбільших загроз може становити ботулізм.

Ботулізм виникає через токсин, який вражає нерви організму, ускладнює дихання та може призвести до паралічу м’язів і навіть смерті.

Причиною ботулізму найчастіше стають продукти домашнього консервування – м'ясо, риба, рідше – овочі. Потенційно небезпечними є всі консервовані продукти, які були погано вимиті, неправильно/недостатньо термічно оброблені, транспортувались або зберігались неналежним чином.

Навіть консерви, у яких все гаразд з терміном придатності і виглядом, можуть бути зараженими: ботулізм не можна визначити за кольором або смаком, адже мікроорганізм, який спричиняє хворобу, не псує продукти.

Також, ботулізм може виникнути, якщо з’їсти в'ялену чи копчену рибу та будь-які вироби з м'яса (ковбаса, шинка тощо). Найчастіше причиною ботулізму стають в'ялені або копчені продукти домашнього приготування, проте реєструються і випадки хвороби після вживання продуктів вироблених у промислових умовах. Це трапляється у випадку недотримання відповідних вимог під час заготівлі, переробки чи зберігання продукту.

При харчовому ботулізмі симптоми зазвичай починаються через 18-36 годин після вживання зараженої їжі. Без лікування ботулізм з часом викликає параліч та може призвести до смерті.

Дивіться симптоми хвороби на ілюстрації до посту та не вживайте консерви, м’ясні та рибні продукти, в якості яких ви сумніваєтеся.

Небезпечний ботулізм: перші ознаки, коли одразу слід звернутися до лікаря, фото-1
Суспільство
Частину людей постійно тягне одне до одного. Нерідко вони не можуть цього пояснити. Втім, потяг дуже і дуже сильний.Риби та РакУ цих знаків зодіаку спільна стихія – Вода. Вони неймовірно розуміють ...
Пригоди
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. За добу ворог завдав 5 ракетних та 52 авіаційних удари (застосувавши 3 ударних БпЛА т...
Суспільство
Станом на 10 січня Україна продовжує боротися з російськими окупантами та ліквідовувати особовий склад орків і їх техніку. За добу українські військові ліквідували 800 рашистів. Як повідомляє ...
Кримінал
Патрулюючи вулицю Засумську, патрульні роти тактико-оперативного реагування (ТОР) виявили чоловіка, який порушував публічний порядок.Під час перевірки особи 37-річного громадянина охоронці порядку ...