Сегодня:
Последние записи
Нагода спричинила обледеніння проводів, падіння дерев та пориви електроліній. На Дніпропетровщині енергетики працюють у посиленому режимі. За останню добу світло повернули у майже 24 тисячі домівок...
На 10 січня, Національний банк України встановив офіційний курс гривні до американського долара на рівні 38,23 грн. Курс долара виріс на 3 коп. Курс євро встановлений на рівні 41,82 грн. Він виріс ...
Сьогодні зранку, 10 січня, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають два рашиські кораблі.Як повідомляє пресслужба ВМС, серед них відсутні ракетоносії.В Азовському морі перебуває один ворож...
Модернізований ЦНАП у Полтаві працює близько двох тижнів. За цей час люди вже отримали майже 2 тисячі адміністративних послуг у безбарʼєрному просторі.Про це 9-го січня повідомляє пресслужба Полтав...
Женская энергия - сайт для женщин
Баннер

Обстріл військового об'єкту Хмельниччини та атака по житлових кварталах Києва: головне по регіонах

2023-05-29 19:07:07
Источник: https://www.056.ua/

Обстріл військового об'єкту Хмельниччини та атака по житлових кварталах Києва: головне по регіонах

Триває чотириста шістдесята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом минулої доби противник завдав 97 авіаційних ударів, зокрема, було застосовано 59 іранських ударних БпЛА “Shahed”. 58 “шахедів” знищено нашими захисниками. Також ворог здійснив 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Редакція сайту 056 розкаже про головне по регіонах.

Цієї ночі російські окупанти випустили до 40 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 з дев’яти літаків стратегічної авіації Ту-95мс із району Каспійського моря.

З північного та південного напрямків противник атакував іранськими БпЛА Shahed-136/131. Усього – 35 ударних дронів.

Силами та засобами Сил оборони України знищено 67 повітряних цілей: 37 крилатих ракет Х-101/Х-555; 29 ударних БпЛА Shahed та один розвідувальний БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Львівщина

Вночі над Львівською областю ППО збила російську ракету. Уламки впали на дерев‘яну господарську будівлю. Постраждалих немає.

"Одна з ракет долетіла і до нашої області. Захисникам з ПВК "Захід" вдалося збити її над Золочівським районом", - зазначив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

За його словами, уламки впали на дерев‘яну господарську будівлю, яка згоріла. Згорів також трактор, який був поруч. жертв серед цивільного населення немає. На місці падіння уламків виникла вирва.

Обстріл військового об'єкту Хмельниччини та атака по житлових кварталах Києва: головне по регіонах, фото-1

Рятувальники вночі у Львівській області гасили пожежу, яка виникла внаслідок нічної масованої атаки російських військ. У ДСНС показали фото, передає УНН.

"Внаслідок ворожого обстрілу виникла пожежа в господарчій будівлі", - вказали у ДСНС.

Повідомлення про пожежу в Золочівському районі надійшло до рятувальників 29 травня о 3:28. Пожежа виникла в дерев'яній господарчій будівлі. О 4:09 вогнеборці, як зазначається, локалізували пожежу та о 4:35 - ліквідували.

"Внаслідок пожежі вогнем знищено господарчу будівлю, пошкоджено кабіну трактора. Вогнеборцям вдалось запобігти від знищення вогнем 2 господарчих будівель та житлового будинку. Внаслідок події ніхто з людей не постраждав", - повідомили у ДСНС.

Київ та область

Як повідомив мер Віталій Кличко, у Києві не сталось руйнувань інфраструктурних обʼєктів, чи багатоквартирних будинків. В столиці також немає постраждалих, проте уламки впали в багатьох житлових районах.

Від попередньої атаки на столицю не минуло і доби.

"Лише 18 годин після наймасованішої атаки БпЛА по Києву, а ворог знову напав на столицю. Це вже 15-та повітряна атака з початку травня", - йдеться у повідомленні КМДА.

Там пояснили, що росіяни одночасно намагаються влучити по ключових для себе цілях та виснажити ППО, а також тримати у постійному напруженні цивільних.

Загалом, за даними столичної адміністрації, місцева ППО знищила понад 40 повітряних цілей.

Обстріл військового об'єкту Хмельниччини та атака по житлових кварталах Києва: головне по регіонах, фото-2

Удару зазнала також і Київська область. Як повідомив начальник поліції регіону Андрій Нєбитов, внаслідок атаки є пошкодження будинків та об'єктів інфраструктури в кількох районах. Потерпілих немає.

Також через падіння уламків шахеда загорілась фура на трасі Київ-Чоп поблизу села Мила. Ніхто не постраждав.

Кіровоградщина

Під час масованої нічної атаки російських військ у Кіровоградській області уламками збитого дрона зачепило покрівлю житлового будинку, пошкоджено залізничне полотно.

"Чергова масована атака російського агресора не оминула Кіровоградщину. Уламками збитого дрона зачепило покрівлю житлового будинку в Новоукраїнському районі. Пошкоджено залізничне полотно. Обійшлося без загиблих та травмованих", - розповів голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович.

Хмельницька область

Вночі російські війська вдарили по об'єктах Хмельниччини. Один з них - військовий. Зараз тривають роботи з локалізації пожеж на складах паливно-мастильних матеріалів та зберігання бойових матеріальних цінностей. Виведено з ладу 5 літальних апаратів. Розпочаті відновлювальні роботи злітно-посадкової смуги.

Херсонщина

Російські окупаційні війська протягом доби 28 травня 61 раз відкривали вогонь по різним населеним пунктам Херсонської області. Через російську агресію одна людина дістала поранення.

Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

Він зазначив, що за минулу добу противник здійснив 61 обстріл, випустивши 300 снарядів з мінометів, артилерії, танків, БПЛА та авіації.

Місто Херсон ворог обстріляв 6 разів, випустивши 26 снарядів.

"Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, територію і будівлю лікарні та заводу Бериславського району", - уточнив Прокудін.

За словами очільника області, через російську агресію одна людина дістала поранення.

Донецька область

Війська росії напередодні завдали удару по передмістю Краматорська, обійшлося без жертв.

На Волноваському напрямку зафіксовано 22 артобстріли і 4 авіаудари по Вугледару, під вогнем Пречистівка. У Комарській громаді постраждали Шевченко і Бурлацьке.

На Донецькому напрямку вночі сили рф завдали авіаудару по Авдіївці, а на ранок — обстріляли місто з артилерії та «Градів». Снаряди влучили як у житловий сектор, так і в промзону. У Кураховому пошкоджено 16 приватних будинків.

На Горлівському напрямку у Торецьку пошкоджено 3 будинки, у Часовоярській громаді — 4 приватні будинки та 1 багатоповерхівку.

На Лисичанському напрямку пошкоджено будинок у Ямполі Лиманської громади. Інформація про загиблих і поранених за добу не надходила.

Харківщина

Протягом минулої доби ворог продовжував тероризувати мирне населення Харківщини. Під вогнем перебували населені пункти Харківського, Куп'янського, Чугуївського та Ізюмського районів.

Минулої ночі близько 0:30 у с. Богуславка Ізюмського району внаслідок артилерійського обстрілу пошкоджено житловий будинок. Поранення зазнав 49-річний цивільний чоловік. У с. Петропавлівка Куп'янського району обстрілом пошкоджено приватне домоволодіння. Горіли 2 господарчі споруди. Внаслідок артилерійського обстрілу с. Кучерівка Куп'янського району поранення зазнала жінка 73 років. У Куп'янську обстрілами пошкоджено житловий будинок та автомобіль.

Миколаївська область

Під час нічної масованої ракетно-дронової атаки ворог спрямував по півдню України дрони-камікадзе типу «Shahed-131/136». Три з них знищено в небі над Миколаївщиною.

Миколаївський район: Вчора, 28 травня, о 10:53 ворожого обстрілу зазнало м. Очаків Очаківської громади. Внаслідок чого відбулося займання на відкритій території берегової лінії. Постраждалих немає.

Також вчора, 28 травня, з 11:07 та 12:48 ворог завдавав артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає. Ввечері, 28 травня, о 18:15 зафіксовано ворожий обстріл по відкритій території населеного пункту Куцурубської громади. Постраждалих немає. Баштанський район: Зранку, 29 травня, о 05:15 ворог завдавав ударів за межами населеного пункту Снігурівської громади. Постраждалих та руйнувань немає.

У м. Миколаїв, Первомайському, Вознесенському районах день та ніч пройшли відносно спокійно.

Запорізька область

Ворог завдав 93 удари по 20 мирних населених пунктах: артобстріли по Гуляйполю, Оріхову, Кам'янському та навколишніх селах, РСЗВ по Степногірську, Малинівці, Темирівці, атака з БПЛА по Ольгівському. На щастя, людей не зачепило. Додалося 11 нових руйнувань приватних будинків та іншого майна місцевих жителів.


Суспільство
Частину людей постійно тягне одне до одного. Нерідко вони не можуть цього пояснити. Втім, потяг дуже і дуже сильний.Риби та РакУ цих знаків зодіаку спільна стихія – Вода. Вони неймовірно розуміють ...
Пригоди
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. За добу ворог завдав 5 ракетних та 52 авіаційних удари (застосувавши 3 ударних БпЛА т...
Суспільство
Станом на 10 січня Україна продовжує боротися з російськими окупантами та ліквідовувати особовий склад орків і їх техніку. За добу українські військові ліквідували 800 рашистів. Як повідомляє ...
Кримінал
Патрулюючи вулицю Засумську, патрульні роти тактико-оперативного реагування (ТОР) виявили чоловіка, який порушував публічний порядок.Під час перевірки особи 37-річного громадянина охоронці порядку ...