Сегодня:
Последние записи
Нагода спричинила обледеніння проводів, падіння дерев та пориви електроліній. На Дніпропетровщині енергетики працюють у посиленому режимі. За останню добу світло повернули у майже 24 тисячі домівок...
На 10 січня, Національний банк України встановив офіційний курс гривні до американського долара на рівні 38,23 грн. Курс долара виріс на 3 коп. Курс євро встановлений на рівні 41,82 грн. Він виріс ...
Сьогодні зранку, 10 січня, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають два рашиські кораблі.Як повідомляє пресслужба ВМС, серед них відсутні ракетоносії.В Азовському морі перебуває один ворож...
Модернізований ЦНАП у Полтаві працює близько двох тижнів. За цей час люди вже отримали майже 2 тисячі адміністративних послуг у безбарʼєрному просторі.Про це 9-го січня повідомляє пресслужба Полтав...
Женская энергия - сайт для женщин
Баннер

Молода картопля з кропом: секрети приготування улюбленої сезонної страви

2023-05-29 12:58:17
Источник: https://www.5692.com.ua/

Молода картопля з кропом: секрети приготування улюбленої сезонної страви

Коли на городі чи ринку з’являється перша молода картопля, гурмани відразу поспішають приготувати її за усім відомим рецептом – з вершковим маслом та кропом. Проте часто картопля розпадається під час варіння і вже не тішить своїм естетичним виглядом.

Етапи приготування картоплі

Ретельно промийте бульбу. Якщо земля зі шкірки потрапить на очищену ділянку та вбереться в структуру картоплини, цю частину доведеться зрізати, оскільки вимити її повністю буде важко або неможливо.

Почистіть картоплю. Зробити це можна по-різному: або як стару, або зішкребти верхній тонкий шар шкірки ножем, або використати для цього кухонну металеву губку.

Очищену картоплю покладіть в емальовану каструлю. Якщо картоплина дрібна, залиште цілою, якщо середня - розріжте навпіл, якщо велика - на 4 або більше частин.

Доведіть до кипіння на великому вогні, підсоліть за смаком і варіть на середньому вогні 15-20 хвилин при легкому кипінні. Спробуйте на готовність ножем чи виделкою. Якщо відчуєте деякий опір, варіть ще 5-7 хвилин. Злийте воду з каструлі.

Додайте в каструлю вершкове масло із розрахунку 1/4 - 1/3 пачки на 1 кг. Якщо вам більше смакує зі сметаною, то сміливо додавайте її. На 1 кг потрібно 1/2 склянки сметани та 1 ст. л. рослинного масла.

Посипте нарізаним кропом, закрийте кришкою та перемішайте шляхом струшування, міцно тримайте кришку.

Важливий момент: картоплини для варіння мають бути приблизно однакові. Якщо ж вони різні, кладемо в каструлю і цілими, й половинками, й четвертинками. При розрізі на 2 або 4 частини краще ділити картоплину не вздовж, а поперек, щоб шматочки вийшли не довгі й тонкі, а короткі й товсті - наближені до розмірів найменшої картоплини, що ми поклали цілою.


Суспільство
Частину людей постійно тягне одне до одного. Нерідко вони не можуть цього пояснити. Втім, потяг дуже і дуже сильний.Риби та РакУ цих знаків зодіаку спільна стихія – Вода. Вони неймовірно розуміють ...
Пригоди
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. За добу ворог завдав 5 ракетних та 52 авіаційних удари (застосувавши 3 ударних БпЛА т...
Суспільство
Станом на 10 січня Україна продовжує боротися з російськими окупантами та ліквідовувати особовий склад орків і їх техніку. За добу українські військові ліквідували 800 рашистів. Як повідомляє ...
Кримінал
Патрулюючи вулицю Засумську, патрульні роти тактико-оперативного реагування (ТОР) виявили чоловіка, який порушував публічний порядок.Під час перевірки особи 37-річного громадянина охоронці порядку ...