Сегодня:
Последние записи
Нагода спричинила обледеніння проводів, падіння дерев та пориви електроліній. На Дніпропетровщині енергетики працюють у посиленому режимі. За останню добу світло повернули у майже 24 тисячі домівок...
На 10 січня, Національний банк України встановив офіційний курс гривні до американського долара на рівні 38,23 грн. Курс долара виріс на 3 коп. Курс євро встановлений на рівні 41,82 грн. Він виріс ...
Сьогодні зранку, 10 січня, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають два рашиські кораблі.Як повідомляє пресслужба ВМС, серед них відсутні ракетоносії.В Азовському морі перебуває один ворож...
Модернізований ЦНАП у Полтаві працює близько двох тижнів. За цей час люди вже отримали майже 2 тисячі адміністративних послуг у безбарʼєрному просторі.Про це 9-го січня повідомляє пресслужба Полтав...
Женская энергия - сайт для женщин
Баннер

Як вибрати натуральне свіже м’ясо без хімічних домішок: основні критерії вибору та лайфхак за 30 секунд

2023-05-11 22:47:50
Источник: https://www.0382.ua/

Як вибрати натуральне свіже м’ясо без хімічних домішок: основні критерії вибору та лайфхак за 30 секунд

Вирушаючи до магазину або на ринок за м’ясом, потрібно знати, як відрізнити якісний та свіжий продукт від "залежаного" та наповненого шкідливими домішками.

Якість м’яса впливає не лише на смакові показники, але також відображається на здоров’ї людини. Тому важливо, щоб продукт обов’язково був свіжим та не мав у своєму складі сторонніх домішок.

Основні поради щодо вибору

Свіже м’ясо має насичений рожевий або червоний колір, приємний запах та еластичну текстуру.

Якщо воно має блідий чи сіруватий колір, неприємний запах або нерівномірну текстуру, це може свідчити про його несвіжість. Щоб перевірити свіжість м’яса, потрібно звернути увагу на наступні ознаки:

  • запах – якісний продукт має виражений м’ясний запах з легким молочним відтінком, без "ароматів" затхлості, гниття, кислинки та хімікатів;
  • текстура – свіже м’ясо має еластичну текстуру, яка повинна бути рівномірною і без підозрілих деформацій;
  • пружність – якщо у свіже м’ясо з зусиллям ткнути пальцем, то вм’ятина досить швидко розгладиться;
  • жир – колір вкраплень жиру у свіжому м’ясі повинен бути білим, а не жовтуватим.

Лайфхак для визначення якості м'яса

Крім вищевказаних базових критеріїв, є один простий трюк, за допомогою якого за 30 секунд можна визначити, чи свіже м’ясо, та чи накачане воно шкідливими хімікатами. Для цього потрібні сірники, шматок фольги та зубочистка.

Алгоритм наступний:

  • попросити продавця відрізати маленький шматочок м’яса;
  • надіти його на зубочистку;
  • тримаючи над фольгою, підпалити шматочок м'яса;
  • якщо м’ясо натуральне – воно стане підгоряти з країв приблизно через 15 секунд, з’явиться легкий димок і характерний запах шашлику;
  • неякісне м’ясо не буде пахнути шашликом, воно буде мати неприємний запах з відтінком хімії, з нього виділятиметься рідина темного кольору, що піниться.

Суспільство
Частину людей постійно тягне одне до одного. Нерідко вони не можуть цього пояснити. Втім, потяг дуже і дуже сильний.Риби та РакУ цих знаків зодіаку спільна стихія – Вода. Вони неймовірно розуміють ...
Пригоди
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. За добу ворог завдав 5 ракетних та 52 авіаційних удари (застосувавши 3 ударних БпЛА т...
Суспільство
Станом на 10 січня Україна продовжує боротися з російськими окупантами та ліквідовувати особовий склад орків і їх техніку. За добу українські військові ліквідували 800 рашистів. Як повідомляє ...
Кримінал
Патрулюючи вулицю Засумську, патрульні роти тактико-оперативного реагування (ТОР) виявили чоловіка, який порушував публічний порядок.Під час перевірки особи 37-річного громадянина охоронці порядку ...