В Україні починається сезон буйного цвітіння бузку. Квіти цієї рослини - це не тільки можливість прикрашати вулиці та вази, а й корисний засіб для різних випадків.
Про те, як можна використовувати бузок у домашніх умовах - читайте далі.
Бузковий цукор можна використовувати не тільки для прикраси десертів і квіткової нотки в їхньому смаку, а й у косметичних цілях, також його можна дарувати. Для того, щоб зробити такий цукор - багато зусиль докладати не доведеться. Досить узяти скляну банку і укласти в ній шарами звичайний цукор із квітками бузку. Закриту банку необхідно потрусити. Проробляти цю дію потрібно протягом тижня, щоб не було грудочок. За тиждень квіти бузку законсервуються, а цукор отримає аромат бузку. Такий продукт можна просіяти через сито або й взагалі залишити в первозданному вигляді.
Для тих, хто "божеволіє" від аромату бузку - це чудовий спосіб застосування квітки в косметичних цілях. Для скрабу з бузку вам знадобиться: бузковий цукор, про який ми писали вище, кокосова олія, цедра лимона і сік лайма (2 ст. ложки).
Бузковий цукор необхідно змішати з іншими інгредієнтами і зберігати в банці.
Зовсім скоро охолоджувальні напої стануть невід'ємною частиною життя кожної людини. Для того, щоб літні та весняні лимонади були не тільки смачними, а й гарними - можна використовувати бузковий лід.
Покладіть у форму для льоду квіти бузку та залийте їх водою, після чого заморозьте звичним чином. Такий лід доповнить напої та зробить їх ще приємнішими для ока.