Сегодня:
Последние записи
Нагода спричинила обледеніння проводів, падіння дерев та пориви електроліній. На Дніпропетровщині енергетики працюють у посиленому режимі. За останню добу світло повернули у майже 24 тисячі домівок...
На 10 січня, Національний банк України встановив офіційний курс гривні до американського долара на рівні 38,23 грн. Курс долара виріс на 3 коп. Курс євро встановлений на рівні 41,82 грн. Він виріс ...
Сьогодні зранку, 10 січня, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають два рашиські кораблі.Як повідомляє пресслужба ВМС, серед них відсутні ракетоносії.В Азовському морі перебуває один ворож...
Модернізований ЦНАП у Полтаві працює близько двох тижнів. За цей час люди вже отримали майже 2 тисячі адміністративних послуг у безбарʼєрному просторі.Про це 9-го січня повідомляє пресслужба Полтав...
Женская энергия - сайт для женщин
Баннер

Пшоняна каша: 4 секрети для приготування ідеальної страви

2023-05-02 01:22:31
Источник: https://www.0472.ua/

Пшоняна каша: 4 секрети для приготування ідеальної страви

Всі, хто полюбляють ласувати кашею з пшона, пшоняною кашею, знають: приготувати страву з ідеальною консистенцією та ступенем готовності, буває дуже непросто. Адже варто допуститися всього однієї помилки, як крупа, яка мала чудово доповнити ваше м'ясо і салат у якості гарніру, виходить сухою, в’язкою та зовсім нерозсипчастою.

У цьому матеріалі ми розкриємо 4 нехитрих секрети, які допоможуть вашій пшоняній каші завжди виглядати та смакувати неперевершено!

Наявність на крупі масел

Момент, який може зіпсувати вашу кашу і який треба обов’язково усунути. Зробити це можна шляхом попередньої обробки продукту дуже гарячою водою. Крупу потрібно насипати в каструлю та залити рідиною. Об’єм твердого компонента повинен дорівнювати об’єму рідкого. Як тільки вода почне кипіти, її слід злити. Після цього крупу треба промити чистою та холодною водою.

Використовувати потрібний об’єм води

Тепер приступаємо до варіння. Оброблену крупу потрібно знову відправити у каструлю. Цього разу води слід налити вдвічі більше. Тобто, на одну частину розсипчастого компоненту має бути виділено дві частини рідкого. Якщо води буде менше, то страва стане сухуватою. А от якщо переборщити з рідиною, то вийде клейка та неапетитна маса.

Вчасно використовувати кришку

На першому етапі приготування каші каструлю не слід прикривати кришкою. Зробити це можна лише після того, як половина об’єму води випарується – приблизно через 10 хвилин після того, як рідина завирувала. Вимикаємо вогонь і накриваємо каструлю кришкою. Після того, як накрили каструлю кришкою, залиште кашу упарюватися приблизно на 20 хвилин, не відкриваючи кришку.

Додати важливий інгредієнт

Поліпшити смакові якості та консистенцію каші допоможе вершкове масло. Шматок цього продукту повинен опинитися в каструлі перед вимкненням вогню і накриттям посуду кришкою.


Суспільство
Частину людей постійно тягне одне до одного. Нерідко вони не можуть цього пояснити. Втім, потяг дуже і дуже сильний.Риби та РакУ цих знаків зодіаку спільна стихія – Вода. Вони неймовірно розуміють ...
Пригоди
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. За добу ворог завдав 5 ракетних та 52 авіаційних удари (застосувавши 3 ударних БпЛА т...
Суспільство
Станом на 10 січня Україна продовжує боротися з російськими окупантами та ліквідовувати особовий склад орків і їх техніку. За добу українські військові ліквідували 800 рашистів. Як повідомляє ...
Кримінал
Патрулюючи вулицю Засумську, патрульні роти тактико-оперативного реагування (ТОР) виявили чоловіка, який порушував публічний порядок.Під час перевірки особи 37-річного громадянина охоронці порядку ...