Сегодня:
Последние записи
Нагода спричинила обледеніння проводів, падіння дерев та пориви електроліній. На Дніпропетровщині енергетики працюють у посиленому режимі. За останню добу світло повернули у майже 24 тисячі домівок...
На 10 січня, Національний банк України встановив офіційний курс гривні до американського долара на рівні 38,23 грн. Курс долара виріс на 3 коп. Курс євро встановлений на рівні 41,82 грн. Він виріс ...
Сьогодні зранку, 10 січня, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають два рашиські кораблі.Як повідомляє пресслужба ВМС, серед них відсутні ракетоносії.В Азовському морі перебуває один ворож...
Модернізований ЦНАП у Полтаві працює близько двох тижнів. За цей час люди вже отримали майже 2 тисячі адміністративних послуг у безбарʼєрному просторі.Про це 9-го січня повідомляє пресслужба Полтав...
Женская энергия - сайт для женщин
Баннер

Простіше не буває: ідеальний рецепт Великодньої паски

2023-04-08 11:53:46
Источник: https://www.5692.com.ua/

Простіше не буває: ідеальний рецепт Великодньої паски

Кортить потішити близьких власноруч приготовленою паскою? Потрібні базові продукти, трохи вільного часу і рецепт, з яким обов'язково усе вдасться! І ми знайшли такий для вас!

Крутезним рецептом головної святкової випічки поділилася на YouTube блогерка Alina FooDee.

Інгредієнти

  • сухофрукти - 130г. + 2 ст. л. апельсинового соку + 1 ст. л. борошна;
  • свіжі дріжджі - 25-30г. (сухі дріжджі 10г.) + 1 ст. л. цукру;
  • тепле молоко - 150 мл.;
  • жовтки - 6 шт.;
  • цукор - 130-150г.;
  • ванільний цукор - 20г.;
  • сіль - 1/4 ч.л.;
  • цедра 1 апельсина або лимона;
  • розтоплене вершкове масло - 80г.;
  • борошно - близько 400г.;
  • білок - 1 шт.;
  • дрібка солі;
  • сік лимона;
  • цукрова пудра - 150-200г.

Етапи приготування

Підготуйте сухофрукти: помийте, залийте апельсиновим соком і дайте постояти ніч, або поставте на 30 секунд до мікрохвильовки, щоб сухофрукти увібрали сік.

Розкришіть свіжі дріжджі і перемішайте з цукром. Залийте теплим молоком (38-40 градусів). Перемішайте і поставте в тепле місце на 10 хвилин.

Вбийте у посуд жовтки, додайте сіль, цукор, ванільний цукор. Потріть цедру апельсина чи лимона, додайте розтоплене вершкове масло. Перемішайте.

Додайте в яєчну масу опару і поступово додайте борошно, перемішуючи тісто. Замісіть рідке тісто за допомогою лопатки (протягом 5 хвилин).

Поставте тісто в тепле місце підходити 1,5-2 години під плівкою.

Знову перемішайте тісто лопаткою і введіть перемішані з борошном сухофрукти.

Заповніть форми тістом на 1/3 і вирівняйте змазаною ложкою олією. Знову поставте тісто підходити на 40-60 хвилин.

Поставте випікати в розігрітій заздалегідь духовці (до 180 градусів).

Приготуйте глазур: збийте білок з дрібкою сіллю, кількома краплями лимонного соку. Додайте цукрову пудру і продовжіть збивати.

Покрийте паски глазур’ю і прикрасьте на власний смак.


Суспільство
Частину людей постійно тягне одне до одного. Нерідко вони не можуть цього пояснити. Втім, потяг дуже і дуже сильний.Риби та РакУ цих знаків зодіаку спільна стихія – Вода. Вони неймовірно розуміють ...
Пригоди
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. За добу ворог завдав 5 ракетних та 52 авіаційних удари (застосувавши 3 ударних БпЛА т...
Суспільство
Станом на 10 січня Україна продовжує боротися з російськими окупантами та ліквідовувати особовий склад орків і їх техніку. За добу українські військові ліквідували 800 рашистів. Як повідомляє ...
Кримінал
Патрулюючи вулицю Засумську, патрульні роти тактико-оперативного реагування (ТОР) виявили чоловіка, який порушував публічний порядок.Під час перевірки особи 37-річного громадянина охоронці порядку ...