Сегодня:
Последние записи
Нагода спричинила обледеніння проводів, падіння дерев та пориви електроліній. На Дніпропетровщині енергетики працюють у посиленому режимі. За останню добу світло повернули у майже 24 тисячі домівок...
На 10 січня, Національний банк України встановив офіційний курс гривні до американського долара на рівні 38,23 грн. Курс долара виріс на 3 коп. Курс євро встановлений на рівні 41,82 грн. Він виріс ...
Сьогодні зранку, 10 січня, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають два рашиські кораблі.Як повідомляє пресслужба ВМС, серед них відсутні ракетоносії.В Азовському морі перебуває один ворож...
Модернізований ЦНАП у Полтаві працює близько двох тижнів. За цей час люди вже отримали майже 2 тисячі адміністративних послуг у безбарʼєрному просторі.Про це 9-го січня повідомляє пресслужба Полтав...
Женская энергия - сайт для женщин
Баннер

Бої за Миколаїв: події березня минулого року,- ФОТО

2023-03-23 17:50:37
Источник: https://www.0512.com.ua/

Бої за Миколаїв: події березня минулого року,- ФОТО

З першого дня весни 2022 року російські окупанти почали оточувати Миколаїв. У місті відбулися бої з рашистами, а «десант» ворога намагався висадитися на околицях Миколаєва.

Редакція сайту 0512.ua вирішила перенести читачів у той час, коли була можлива окупація Миколаєва, але незламний дух українців та мужність військових дала гідну відсіч ворогу.

Намагання рашистів окупувати місто: бої за Миколаїв 

З першого дня березня росіяни почали оточувати Миколаїв, проте, вже тоді в області фіксували випадки, коли солдати рф кидали техніку і розбігалися хто куди.

Жителі Миколаївщини чинили опір, готувалися обороняти місто і в обласному центрі. Рашисти, які спробували ввійти в Миколаїв, отримали потужний опір і тікали у напрямку Баштанки.

Наступного дня, 2 березня, ворог знову намагався увійти в місто. Вранці в декількох кілометрах від Миколаєва у селі Баловне без успіхів висадився російський десант з 4 гелікоптерів.

Бої за Миколаїв: події березня минулого року,- ФОТО , фото-1

Намагалися рашисти зайти і зі сторони села Калинівка, проте ЗСУ розбили міст у цьому районі, і окупантам довелося відступити назад у сторону Херсону. До речі, підірвали міст наші воїни разом з рашиським танком.

Бої за Миколаїв: події березня минулого року,- ФОТО , фото-2

Була висадка десанту окупантів цього дня і на території Миколаївського міжнародного аеропорту. Рашисти намагалися захопити будівлю, однак їм це не вдалося

Зранку 4 березня ворог почав наступ на Миколаїв зі сторони Миколаївського глиноземного заводу. У Корабельному районі відбувся бій.

Бої за Миколаїв: події березня минулого року,- ФОТО , фото-3

Згодом окупанти припинили обстріли околиці Миколаєва та покинули Кульбакінський аеропорт, проте вирушили в бік Миколаївського авіаремонтного підприємства "НАРП" для передислокації.

Після бою начальник обласного Управління патрульної поліції Віталій Даніла виклав відео у соцмережі та повідомив, що над Кульбакінським аеродромом майорить державний прапор України.

- Державний прапор України. Аеропорт Кульбакіно відбили. Орків уже більше немає,- розповів Даніла.

Згодом голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що з Миколаєва вибили окупантів і бої ведуться на околицях міста.

На п’ятий день весни російські терористи повністю покинули Миколаїв, відступивши у бік Херсону, села Шевченка, Снігурівки та селища Луч. У цей день у місті не було зафіксовано жодної ворожої техніки.

7 березня рашисти здійснили спробу захопити Миколаївський аеропорт, однак їм це не вдалося, так як оператори 73 центру спеціального призначення СЗГ України, бійці Нацполіції та територіальної оборони мужньо відстояли об'єкт. Так о 15:00 захисники міста вибили нападників з аеропорту. Після відбиття нападу українські війська намагаються знешкодити сили окупантів. Було відбито 2 атаки ворога.

Бої за Миколаїв: події березня минулого року,- ФОТО , фото-6

Обстріли міста

Не нехтували рашисти обстрілювати з перших днів Миколаїв і ракетами. Ввечері 2 березня ворог обстріляв суховантаж Banglar Samriddhi під прапором Бангладешу, що перебував на стоянці в порту «Ольвія», внаслідок чого загинув громадянин Бангладешу.

На одинадцятий день війни рашисти здійснили авіаудар по селищу Радісний Сад, внаслідок чого були загиблі. Пізніше російські терористи здійснюють ще одну атаку з боку Кульбакіно.

Сьомого березня рашисти обстріляли казарму однієї з бригад, яка дислокується у Миколаєві.

Бої за Миколаїв: події березня минулого року,- ФОТО , фото-7

Ворог продовжував щоденно обстрілювати місто, повторювалися і авіаудари. 12 березня ворожі снаряди потрапили до лікарень, інтернатів та котелень. 19 березня значно постраждали житлові будинки у мікрорайоні Казарського.

Бої за Миколаїв: події березня минулого року,- ФОТО , фото-8

21 березня частково зруйновані готель «Інгул» та психіатрична лікарня. Від влучання в автозаправку загинули кілька людей і почалася пожежа.

Наступного дня знову постраждали готелі та лікарні міста. Обстріляли в цей день рашисти і морський порт Миколаєва, пошкодивши інфраструктуру.

Бої за Миколаїв: події березня минулого року,- ФОТО , фото-9

Одна з найстрашніших трагедій цього місяця у Миколаєві відбулася вранці 29 березня. О 8:45 крилата ракета рашистів влучила в будівлю Миколаївської ОВА, зруйнувавши центральну секцію з першого по дев'ятий поверхи. Саме в цей час працівники вже були на своїх робочих місцях. Ракета країни терористки забрала життя 37 людей. Розбирання завалів і пошук тіл загиблих тривали майже тиждень.

Рашиська техніка, яку забрали та ліквідували

У місті та області чинили опір, рашисти тікали та залишали по собі техніку. Чимало ворожої техніки відбили та «затрофеїли». Рашистів брали в полон, як військові, так і цивільні. Миколаїв вистояв.

Так, в боях за Миколаївський аеропорт за 2 доби було ліквідовано 245 одиниць російської військової техніки.

3 березня командування повітряних сил України повідомили, що льотчика 299-ї бригади після катапультування взяли у полон.

Бої за Миколаїв: події березня минулого року,- ФОТО , фото-12

5 березня в області збили три ворожі вертольоти. У цей же день над Очаковом було збито російський Су-25, пілотів взяли в полон. Через денька днів українські воїни знову збили вертоліт ворога.

Бої за Миколаїв: події березня минулого року,- ФОТО , фото-13

Наступного дня під Миколаєвом українські силовики розгромили БТГ окупантів. Більшість її особового складу — колишні українські військові, які у 2014 році зрадили Україну і перейшли на бік РФ у Криму.

Вранці 15 березня група українських солдатів під Миколаєвом захопила позиції російської артилерії. Було захоплено другу батарею гаубиць Д-30 російських десантників, які все кинули разом з боєприпасами. А наступного дня біля Миколаєва українські воїни знищили вертоліт Ка-52. Екіпаж не встиг випустити ракети.

Цього місяця напружено працювали рятувальники, через постійне руйнування рашиськими ракетами об’єктів Миколаєва, піротехніки, медики. А військові все далі і далі відсували ворога від міста.

Бої за Миколаїв: події березня минулого року,- ФОТО , фото-14

Варто зазначити, що в березні 2022 року за спротив російській агресії президент України Володимир Зеленський надав Миколаєву звання міста-героя.

Створено на основі даних wikipedia, новин 0512.ua.

Фото з інтернету. 


Суспільство
Частину людей постійно тягне одне до одного. Нерідко вони не можуть цього пояснити. Втім, потяг дуже і дуже сильний.Риби та РакУ цих знаків зодіаку спільна стихія – Вода. Вони неймовірно розуміють ...
Пригоди
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. За добу ворог завдав 5 ракетних та 52 авіаційних удари (застосувавши 3 ударних БпЛА т...
Суспільство
Станом на 10 січня Україна продовжує боротися з російськими окупантами та ліквідовувати особовий склад орків і їх техніку. За добу українські військові ліквідували 800 рашистів. Як повідомляє ...
Кримінал
Патрулюючи вулицю Засумську, патрульні роти тактико-оперативного реагування (ТОР) виявили чоловіка, який порушував публічний порядок.Під час перевірки особи 37-річного громадянина охоронці порядку ...