Смажена цибуля – невід'ємний елемент української кухні. Її можна використовувати як складову частину або доповнення до різних страв, а також як самостійну закуску.
Якщо цибуля правильно обсмажена, вона не залишить байдужим жодного гурмана. Але проблема в тому, що страву досить складно приготувати так, щоб вона не підгоріла, набула ідеальної форми і красивого кольору.
Готування на сильному вогні може призвести до того, що цибуля перетвориться на "вуглинки". А якщо, навпаки, обсмажувати її на повільному вогні, то такий процес буде скоріше нагадувати тушкування.
Щоб домогтися потрібного результату і отримати золотисту цибулю з помірним хрустом і приємним ароматом, треба застосувати простий лайфхак.
Не треба одразу після нарізки викладати цибулю на пательню. Вона потребує попередньої обробки.
А саме, сирий овоч потрібно змішати з невеликою кількістю борошна.
Для цього краще взяти глибоку ємність з кришкою (наприклад, каструлю). У посуд потрібно покласти борошно, дотримуючись такого співвідношення: на кілограм цибулі взяти 3-4 столові ложки борошна.
Далі слід закрити ємність кришкою і ретельно потрясти, щоб борошно добре розмішалось із цибулею.
Отримана суміш викладається на пательню з розпеченою рослинною олією, причому обсмажування варто здійснювати на сильному вогні. Завдяки лайфхаку цибуля не підгорить і вийде дуже апетитною.