Сегодня:
Последние записи
Нагода спричинила обледеніння проводів, падіння дерев та пориви електроліній. На Дніпропетровщині енергетики працюють у посиленому режимі. За останню добу світло повернули у майже 24 тисячі домівок...
На 10 січня, Національний банк України встановив офіційний курс гривні до американського долара на рівні 38,23 грн. Курс долара виріс на 3 коп. Курс євро встановлений на рівні 41,82 грн. Він виріс ...
Сьогодні зранку, 10 січня, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають два рашиські кораблі.Як повідомляє пресслужба ВМС, серед них відсутні ракетоносії.В Азовському морі перебуває один ворож...
Модернізований ЦНАП у Полтаві працює близько двох тижнів. За цей час люди вже отримали майже 2 тисячі адміністративних послуг у безбарʼєрному просторі.Про це 9-го січня повідомляє пресслужба Полтав...
Женская энергия - сайт для женщин
Баннер

Маріупольська мережа супермаркетів «Зеркальний» працює в окупованих Бердянську, Мелітополі та Нікольському. Хто на цьому заробляє, - ФОТО

2023-03-10 18:49:17
Источник: https://www.0629.com.ua/

Маріупольська мережа супермаркетів «Зеркальний» працює в окупованих Бердянську, Мелітополі та Нікольському. Хто на цьому заробляє, - ФОТО

Супермаркет «Зеркальний» був в Маріуполі останнім працюючим магазином під час блокади міста навесні 2022 року. Власник мережі «Зеркальний» неодноразово демонстрував свою проукраїнську позицію. Намагався допомагати. Проте виявляється, що його магазини успішно працюють в окупованих Нікольському, Бердянську та Мелітополі і зареєстровані за вимогами російських загарбників

Що відомо про «Зеркальний»

Мережа супермаркетів в Маріуполі працювала як ТОВ «Атік Агро». Принаймні саме така назва вказувалась на касових чеках.

Підприємство було зареєстроване в 2010 році. Одним із співвласників, а також керівником став Віталій Ковинєв.

Маріупольська мережа супермаркетів «Зеркальний» працює в окупованих Бердянську, Мелітополі та Нікольському. Хто на цьому заробляє, - ФОТО, фото-1

Підприємство має у власності в Маріуполі 13 об’єктів нерухомості. Цікаво, що будівля останнього працюючого супермаркету в Маріуполі, на проспекті Будівельників, 86а, не належала «Атік Агро», а перебувала у комунальній власності. 

А от магазини у Нікольському, Бердянську та Мелітополі  - саме власність «Атік Агро».

Коли в Маріуполі з’явились перші супермаркети «Зеркальний», їх називали  «прокурорськими магазинами». Проте офіційно в реєстраційних документах, згідно з даними you-control  зв’язків  зі співробітниками прокуратури не простежується. 

Що відбулось з супермаркетами після 24 лютого

Більша частина супермаркетів «Зеркальний» була зруйнована під час окупації Маріуполя. Власник мережі в інтерв’ю 0629 оцінював збитки у суму в 70 млн євро. Віталій Ковинєв казав, що не збирається працювати в окупованому Маріуполі. Проте він нічого не сказав, що його магазини вже працюють під окупантами, тільки не в Маріуполі, а поруч – у Нікольському (Володарський район), Бердянську і Мелітополі.

Супермаркет в Нікольському не припиняв роботу ані на день. Про це 0629 розповіли мешканці Нікольського.

«Деяких товарів не було наприкінці лютого, але вже на початку березня, приблизно 3 чи 4 числа, вже знову там з’явилось свіже м’ясо. Нормальний був асортимент. Ні, про власника нічого не знаю. А продавці ті ж самі були», - розповіла Тетяна, місцева мешканка.

«Зеркальний» в Бердянську також має повний асортимент товарів. Джерело їхніх поставок не відоме. Проте в соцмережах люди скаржаться, що ціни – захмарні.

«В порівнянні з тими, які були в «Зеркальному» до війни, вони піднялись ну точно в 5 разів. Це просто жах», - розповіла мешканка Бердянська Ольга К.

Маріупольська мережа супермаркетів «Зеркальний» працює в окупованих Бердянську, Мелітополі та Нікольському. Хто на цьому заробляє, - ФОТО, фото-2Маріупольська мережа супермаркетів «Зеркальний» працює в окупованих Бердянську, Мелітополі та Нікольському. Хто на цьому заробляє, - ФОТО, фото-3

Ще цікавіша історія з магазином у Мелітополі. На початку березня 2022 року, коли місто було вже окуповане, до супермаркету під’їхали фури і стали розвантажувати продукти. Місцеві ЗМІ повідомляли, що це – гуманітарний вантаж, і що «Зеркальний» торгує гуманітаркою.

«На пожарной части при разгрузке гуманитарки Zетовцы смотрели нет ли в коробках оружия. А потом приехал «дядя» и сказал, чтобы товар везли в Зеркальный. Zетовцы сами глаза округлили, мол, как вы это организовать смогли», - повідомляли журналісти з посиланням на місцевих мешканців.

Проте директор мелітопольського магазину Володимир (прізвище журналісти не називали) заперечив це. Сказав, що магазин працює за українськими законами і не має зв’язків з окупантами.

Фото  - Ria-mTV

Маріупольська мережа супермаркетів «Зеркальний» працює в окупованих Бердянську, Мелітополі та Нікольському. Хто на цьому заробляє, - ФОТО, фото-4

Але жоден бізнес на окупованій території не може працювати без перереєстрації. Про це свідчить досвід Маріуполя. Тому ми звернулись по коментар до Віталія Ковинєва, і ось що він відповів.

«З березня 2022 року мережа призупинила діяльність в м.Маріуполі, магазин в Бердянську продовжував працювати, магазини в Мелітополі були частково розграбовано мародерами, але зусиллями колективу наведено лад, вони відновили роботу до певного часу. 

Зв'язок з колективом магазину в смт.Нікольське було втрачено з початку бойових дій на значний час, засоби зв'язку не працювали, що там відбувалось, було не відомо. Ніякої діяльності у цьому магазині товариство не відновлювало. 

Кілька місяців ТОВ «Атік Агро» продовжувало діяльність в м.Бердянськ і Мелітополь, продовжувати діяльність можливо було поки на магазинах залишався товарний запас українських виробників, а також можливо було завезти товари с території, контрольованої Україною. У цих містах ще працювали термінали банківської системи України, також товари завозились місцевими оптовиками. Поки був вільний доступ до українських товарів та функціонувала платіжна банківська система України - за цих умов товариство могло працювати та забезпечувати населення необхідними продуктами.  

На теперішній час ТОВ «Атік Агро» у вказаних містах не працює, жодну діяльність на непідконтрольній території не здійснює.

Окрім того, слід зазначити, що ні я особисто, та жодна з юридичних осіб, де я є засновником, та які мені підпорядковані, на непідконтрольних територіях діяльність не здійснюють. 

Хочу додати, що в березні 2022 року ТОВ «Атік Агро» направило лист до Міністерства tкономіки України, з проханням надати роз’яснення, яким чином здійснювати господарську діяльність на території, на той час непідконтрольній Україні, та порядку здійснення державою компенсації матеріальних втрат компанії за втрачені в результаті бойових дій та мародерства цінності, торгівельного та іншого обладнання, пошкодження та втрату приміщень. Відповіді компанія так і не отримала».

До чого тут колишній прокурор

За інформацією, яку ми отримали від «Маріупольського Спротиву», вже 10 березня 2022 року директор «Зеркального» в Нікольському показував російським військовим нові документи, перереєстровані в «ДНР».

«Всі бачили «Зеркальний» в Нікольському. Але не всі знають, що він як до війни, так і зараз належить  відомому маріупольському підприємцю Віталію Ковинєву. Та благополучно працює  під окупантами. Цікаво не тільки те, що власник ще в березні встиг перереєструвати магазин за «законами ДНР», та тепер рубить російські бабосіки сплачує податки русні, на які нас вбивають та ще платить росіянам мзду. Найбільший інтерес в тому, хто саме допоміг власнику це зробити. Маємо точну інформацію, що всі питання  для Віталіка «порєшал» його бізнес-партнер, колишній прокурор Маріуполя, Горловки та Волновахи Резницький. Ще за часів своєї роботи в Горлівці Резницький «затоваришував» з місцевим кримінальним авторитетом, смотрящим від Юри Єнакієвського Арменом Горловським. Зараз Армен Горловський контролює всі тюрми на території «ДНР» та за старою звичкою займається відвертим рекетом. Тому з легкістю  допоміг старому другові Резницькому «розрулить» питання із «Зеркальним», - повідомив «Маріуполь Спротив» в своєму Телеграм-каналі. 

Неофіційно саме із Сергієм Резницьким пов’язують мережу супермаркетів «Зеркальний».

Резницький починав свою прокурорську діяльність в Горлівці. Це були лихі часи, коли йшло активне зрощування кримінала з правоохоронними органами. 

Горлівка була великим логістичним хабом Донеччини. Саме там були сконцентровані склади, де зберігалась продукція, товари, а відповідно, там була і дуже велика концентрація криміналу.

Тому не виключено, що дружба між прокурором та кримінальним авторитетом, про яку пише «Маріуполь Спротив», народилася саме в той період. 

За інформацію Головного управління розвідки України,  Армен Горловський після початку повномасштабного вторгнення росії був поставлений керувати всіма тюрмами і колоніями на території ОРДЛО. Йому було доручено відповідати за перерозподіл власності на «нових територіях». І головне  - він мав поставляти зеків на війну.

Маріупольська мережа супермаркетів «Зеркальний» працює в окупованих Бердянську, Мелітополі та Нікольському. Хто на цьому заробляє, - ФОТО, фото-5

Тому в межах повноважень, якими наділили Горловського окупанти, він цілком мав можливість допомогти в вирішенні питання з магазином у Нікольському.

Окрім Горловки, Сергій Резницький працював прокурором Маріуполя (був призначений в січні 2011 року). Приблизно  в цей час в місті почали відкриватись перші магазини «Зеркальний».

Після Маріуполя, Резницького призначили прокурором у Волноваху. Проте це місто стало кінцем його прокурорської кар’єри. За сукупністю порушень,  кваліфікаційно-дисциплінарна комісія наклала на Резницького дисциплінарне стягнення. Невдовзі після чого Резницький звільнився з лав прокуратури і в 2019 році зареєстрував власну адвокатську контору. До речі, офіс Резницького зареєстрований на проспекті Будівельників, 86а – це адреса одного з найбільших супермаркетів «Зеркальний» в Маріуполі.

Ми спитали Віталія Ковинєва, чи дійсно Резницький є співвласником мережі.  Він заперечив і факт перереєстрації магазину у Нікольському за правилами окупантів, і зв’язок його компанії з Сергієм Резницьким.

«Магазин в смт. Нікольське ТОВ «Атік Агро» не перереєстровувався, таким чином допомога жодних осіб, в тому числі і Сергія Резницького компанії не була потрібна. Коли стало відомо, що магазин в Нікольському працює, ТОВ «Атік Агро» направлено відповідну заяву до правоохоронних органів. Сергій Резницький, як адвокат, допомагав в написанні численних заяв в правоохоронні органи України, а саме, щодо матеріальної шкоди завданої ТОВ «Атік Агро», спричиненою мародерами під час введення окупаційних військ до українських міст, влучанням боєприпасів в приміщення магазинів, складів,  транспорту, пошкодженням майна, заволодіннями матеріальними цінностями та з інших питань діяльності товариства, які виникли в результаті війни з Росією.

Резницький С.А. не є  співвласником  торгівельної марки «Зеркальний». По  інших проєктах ми були пов‘язані партнерськими стосунками, але зараз проєкт припинив своє існування».

Мова йде про ТОВ «Мірокс Інвест». Згідно з даними системи you-control, Ковинєв зазначений там як отримувач прибутку, а Сергій Резницький – як уповноважена особа.  Сфера діяльності та ж сама, що і в «Атік Агро» -  торгівля, оренда нерухомості, посередництво у торгівлі. Компанія була зареєстрована восени 2021 року і зараз перебуває в стані припинення.

Маріупольська мережа супермаркетів «Зеркальний» працює в окупованих Бердянську, Мелітополі та Нікольському. Хто на цьому заробляє, - ФОТО, фото-6

Що стосується магазинів «Зеркальний», то вони і зараз продовжують працювати в окупованих Нікольському, Бердянську та Мелітополі. Перевірити, за якими саме документами вони працюють, і хто отримує прибуток від цих магазинів, наразі, поки триває війна, неможливо.

ЧИТАЙТЕ нас в Телеграм-каналі Маріуполь 0629

НАДСИЛАЙТЕ свої повідомлення в Телеграм-бот 0629

ОБГОВОРЮЙТЕ новини в нашій групі Фейсбук - Маріуполь Місто-герой

ДИВІТЬСЯ нас на YouTube


Суспільство
Частину людей постійно тягне одне до одного. Нерідко вони не можуть цього пояснити. Втім, потяг дуже і дуже сильний.Риби та РакУ цих знаків зодіаку спільна стихія – Вода. Вони неймовірно розуміють ...
Пригоди
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. За добу ворог завдав 5 ракетних та 52 авіаційних удари (застосувавши 3 ударних БпЛА т...
Суспільство
Станом на 10 січня Україна продовжує боротися з російськими окупантами та ліквідовувати особовий склад орків і їх техніку. За добу українські військові ліквідували 800 рашистів. Як повідомляє ...
Кримінал
Патрулюючи вулицю Засумську, патрульні роти тактико-оперативного реагування (ТОР) виявили чоловіка, який порушував публічний порядок.Під час перевірки особи 37-річного громадянина охоронці порядку ...