Сегодня:
Последние записи
Нагода спричинила обледеніння проводів, падіння дерев та пориви електроліній. На Дніпропетровщині енергетики працюють у посиленому режимі. За останню добу світло повернули у майже 24 тисячі домівок...
На 10 січня, Національний банк України встановив офіційний курс гривні до американського долара на рівні 38,23 грн. Курс долара виріс на 3 коп. Курс євро встановлений на рівні 41,82 грн. Він виріс ...
Сьогодні зранку, 10 січня, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають два рашиські кораблі.Як повідомляє пресслужба ВМС, серед них відсутні ракетоносії.В Азовському морі перебуває один ворож...
Модернізований ЦНАП у Полтаві працює близько двох тижнів. За цей час люди вже отримали майже 2 тисячі адміністративних послуг у безбарʼєрному просторі.Про це 9-го січня повідомляє пресслужба Полтав...
Женская энергия - сайт для женщин
Баннер

Цю картоплю не можна їсти: не наражайте себе на небезпеку

2023-03-02 23:47:35
Источник: https://www.5692.com.ua/

Цю картоплю не можна їсти: не наражайте себе на небезпеку

Картопля, яка вже встигла прорости може становити небезпеку для людського здоров’я. Справа в тому, що у таких бульбах накопичується велика кількість отруйної речовини соланіну.

Чи можна їсти пророщену картоплю - рекомендації

Дуже часто через тривале та неправильне зберігання овоча на картоплі з’являються паростки. Окремі коренеплоди варто відразу ж викинути, а до вживання інших варто віднестись обережно.

Якщо ви бачите, що ваша картопля позеленіла та проросла, то вживати її точно не можна. Такий овоч може стати причиною важкого отруєння.

Якщо говорити про інші бульби з паростками, то найбільша кількість соланіну збирається у шкірці і у так званих "очках". Якщо у вас є така картопля, то шкірку потрібно ретельно очистити, а під час приготування варто зважати на певні рекомендації.

Фахівці одностайно дають відповідь і на питання про те, чи можна їсти стару м'яку картоплю. Вони вважають, що в таких бульбах вже не залишилося корисних речовин, тож їх слід позбутися.

Як готувати пророслу картоплю – важливі поради

Перш за все таку картопельку варто дуже добре почистити. "Очі" і шкірку слід повністю видалити. Потім картоплини варто добре промити і лише після цього приступати до приготування.

Для того, щоб повністю убезпечити себе від соланіну, варто видаляти товстий шар шкірки. А ще існують продукти, що здатні нейтралізувати соланін. Тож щоб позбутися залишків отруйної речовини додавайте їх до страви. Такими продуктами можуть бути часник, капуста, сметана, буряк, а також спеції та зелень.

Читайте також: Овочі стануть "золотими": що в Україні подорожчає після цибулі


Суспільство
Частину людей постійно тягне одне до одного. Нерідко вони не можуть цього пояснити. Втім, потяг дуже і дуже сильний.Риби та РакУ цих знаків зодіаку спільна стихія – Вода. Вони неймовірно розуміють ...
Пригоди
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. За добу ворог завдав 5 ракетних та 52 авіаційних удари (застосувавши 3 ударних БпЛА т...
Суспільство
Станом на 10 січня Україна продовжує боротися з російськими окупантами та ліквідовувати особовий склад орків і їх техніку. За добу українські військові ліквідували 800 рашистів. Як повідомляє ...
Кримінал
Патрулюючи вулицю Засумську, патрульні роти тактико-оперативного реагування (ТОР) виявили чоловіка, який порушував публічний порядок.Під час перевірки особи 37-річного громадянина охоронці порядку ...