Сегодня:
Последние записи
Нагода спричинила обледеніння проводів, падіння дерев та пориви електроліній. На Дніпропетровщині енергетики працюють у посиленому режимі. За останню добу світло повернули у майже 24 тисячі домівок...
На 10 січня, Національний банк України встановив офіційний курс гривні до американського долара на рівні 38,23 грн. Курс долара виріс на 3 коп. Курс євро встановлений на рівні 41,82 грн. Він виріс ...
Сьогодні зранку, 10 січня, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають два рашиські кораблі.Як повідомляє пресслужба ВМС, серед них відсутні ракетоносії.В Азовському морі перебуває один ворож...
Модернізований ЦНАП у Полтаві працює близько двох тижнів. За цей час люди вже отримали майже 2 тисячі адміністративних послуг у безбарʼєрному просторі.Про це 9-го січня повідомляє пресслужба Полтав...
Женская энергия - сайт для женщин
Баннер

Буде свіжим та смачним кілька днів: 3 простих лайфхаки, як на довго зберегти свіжість хліба

2023-02-24 18:53:41
Источник: https://www.5692.com.ua/

Буде свіжим та смачним кілька днів: 3 простих лайфхаки, як на довго зберегти свіжість хліба

Правильне зберігання хліба дозволяє довше насолоджуватися його свіжістю і хрусткою скоринкою, запобігти появі цвілі. Насамперед потрібно враховувати, що при зберіганні хлібобулочних виробів важливо забезпечити їм доступ до повітря. Тому поліетиленову упаковку не потрібно щільно зав'язувати, а найкращі умови зберігання можна створити у хлібниці.

Щоб продовжити термін придатності хліба, можна скористатися такими порадами.

Зберігання свіжоспеченого хліба

І домашній, і покупний свіжоспечений хліб бажано загорнути для зберігання в натуральну тканину або помістити в спеціальний полотняний мішечок. Це дозволить хлібу «дихати» та підтримає його свіжість до трьох днів. Крім того, свіжу випічку можна зберігати, загорнувши в харчовий папір і поклавши до хлібниці.

Тривале зберігання хліба – на тиждень та більше

Бувають ситуації, коли хліба вдома багато, а треба терміново виїхати на кілька днів. Щоб хліба «дочекався» вашого повернення, не зачерствів і не покрившись пліснявою, слідує:

  • загорнути буханець у кілька шарів пергаментного паперу;
  • упаковати в поліетиленовий пакет та щільно зав'язати;
  • помістити у холодильник;
  • перед вживанням хліб розпакувати та розігріти у мікрохвильовій печі.

Збереження свіжості та м'якості хліба

Для підтримки м'якості та аромату хліба рекомендується покласти в хлібницю шматочок яблука або сирої картоплі. Ці продукти поступово насичуватимуть буханець вологою. При цьому на дно хлібниці слід насипати трохи солі, яка запобігатиме надлишку вологи та розвитку цвілі.

Якщо термін придатності хліба спливає, можна просто приготувати з нього сухарики (в духовці), які потім смачно їсти просто так або додаючи в супи і салати.


Суспільство
Частину людей постійно тягне одне до одного. Нерідко вони не можуть цього пояснити. Втім, потяг дуже і дуже сильний.Риби та РакУ цих знаків зодіаку спільна стихія – Вода. Вони неймовірно розуміють ...
Пригоди
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. За добу ворог завдав 5 ракетних та 52 авіаційних удари (застосувавши 3 ударних БпЛА т...
Суспільство
Станом на 10 січня Україна продовжує боротися з російськими окупантами та ліквідовувати особовий склад орків і їх техніку. За добу українські військові ліквідували 800 рашистів. Як повідомляє ...
Кримінал
Патрулюючи вулицю Засумську, патрульні роти тактико-оперативного реагування (ТОР) виявили чоловіка, який порушував публічний порядок.Під час перевірки особи 37-річного громадянина охоронці порядку ...