Хліб – всьому голова. А й справді цей вислів як був, так і залишається актуальним у всі часи, бо цей продукт є базовим на столі всіх верств українського населення. Тож дуже важливо подбати про його правильне зберігання, щоб він був завжди свіжим та духмяним.
Хліб має властивість швидко псуватися, бо в своєму складі містить воду, яка під впливом підвищеної температури може швидко випаровуватись, перетворюючи ваш м’який буханець на зачерствілий та непридатний для вживання.
Експерти вважають, що хлібчик, випечений з житнього цільнозернового борошна, містить більший відсоток цільного зерна та є щільнішим, а від так і зберігається довше. А ось багети та булочки часто більш повітряні та пористі, що пришвидшує процес черствіння та твердіння.
Температура на кухні є однією з найвищих в оселі, тому експерти не радять зберігати хліб просто на столі. Якщо ви бачите, що ваш батон чи багет почав черствіти варто помістити його в морозильну камеру. Так ви збережете свіжість якомога довше, тож найголовніше добре загорнути цілий буханець чи шматочки в спеціальну торбинку, призначену для заморожування.
Важливо не зберігати хлібобулочні вироби в наступних місцях:
Варто додати, що попередньо заморожений хліб можна легко та швидко розморозити, таким чином ви довше збережете його свіжим та ароматним.
Цей спосіб розморожування полягає лише в тому, щоб дістати буханець чи шматочок хліба з морозильної камери та зачекати, доки він стане придатним для вживання при кімнатній температурі.
Можна використати й духову шафу. Для цього просто покладіть хліб туди на 5 хвилин, попередньо розігрівши до 200 градусів. Цей спосіб і скоринку збереже, і внутрішню структуру вашого улюбленого виду хліба.
Цей метод є найшвидшим, адже на скибочку хліба знадобиться всього близько двадцяти секунд. Однак варто розуміти, що мікрохвильова піч може змінити текстуру хліба, особливо якщо температура зависока.