Сегодня:
Последние записи
Нагода спричинила обледеніння проводів, падіння дерев та пориви електроліній. На Дніпропетровщині енергетики працюють у посиленому режимі. За останню добу світло повернули у майже 24 тисячі домівок...
На 10 січня, Національний банк України встановив офіційний курс гривні до американського долара на рівні 38,23 грн. Курс долара виріс на 3 коп. Курс євро встановлений на рівні 41,82 грн. Він виріс ...
Сьогодні зранку, 10 січня, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають два рашиські кораблі.Як повідомляє пресслужба ВМС, серед них відсутні ракетоносії.В Азовському морі перебуває один ворож...
Модернізований ЦНАП у Полтаві працює близько двох тижнів. За цей час люди вже отримали майже 2 тисячі адміністративних послуг у безбарʼєрному просторі.Про це 9-го січня повідомляє пресслужба Полтав...
Женская энергия - сайт для женщин
Баннер

Окупанти розширюють дорогу на Арабатській косі, щоб тікати з Армянська

2022-11-23 14:46:08
Источник: https://www.0564.ua/

Окупанти розширюють дорогу на Арабатській косі, щоб тікати з Армянська

Українські військові продовжують контрнаступ на лінії Сватово-Кременна та тримають героїчну оборону під Бахмутом. Водночас росіяни в Криму, ймовірно, починають панікувати і вже підвищили рівень терористичної загрози до жовтого (тобто високого).

Про це повідомляє видання "Хартия 97" із посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Контрнаступ у Луганській області

Українські війська продовжують контрнаступальні операції на лінії Сватово-Кременна, тоді як російські операції гальмуються через негоду. Міністерство оборони (МО) росії заявило, що російські артилерійські підрозділи відобразили українські сили, які намагалися просунутися в напрямку Новоселовського (23 км на північний захід від Сватового).

Окупанти розширюють дорогу на Арабатській косі, щоб тікати з Армянська, фото-1

Луганська обласна адміністрація України заявила, що російські війська вели оборону та продовжували артилерійський вогонь у районах Новоселівського, Стельмахівки, Майданчика та Макіївки – все на захід від траси Н26 та Р66.

Український Генштаб повідомив, що українські сили відбили російський штурм біля Стельмахівки, тоді як російське МО стверджує, що вони запобігли спробі ВСУ захопити цей населений пункт.

Окупанти розширюють дорогу на Арабатській косі, щоб тікати з Армянська, фото-2

"Заступник міністра внутрішніх справ" так званої "ЛНР" Віталій Кисельов поширив відеоматеріали, які нібито демонструють наслідки спроби наступу українських військ під Орлянкою. Російське джерело стверджувало, що російські сили відбили штурм Куземівки, а також атаки у напрямку Голікового та Краснопопівки. У Генштабі України повідомили, що російські війська продовжують регулярний вогонь непрямим наведенням на лінію зіткнення на сході Харківської та західної Луганської областей.

Українські війська продовжують відбивати російські штурми на захід від Лисичанська. Глава Луганської ОДА Сергій Гайдай повідомив, що українські війська щодня відбивають російські атаки на Білогорівку. Російське джерело стверджувало, що російські війська дуже активні в районі Верхньокам'янки і заявили, що українські сили обстрілюють російську техніку в цьому районі.

Бої на Донбасі

Агресор продовжує вести наступальні дії у бахмутському та авдіївському напрямках. У Генштабі України повідомили, що українські війська відбили штурм росіян на Бахмут, біля Спірного, Білогорівки, Яківлівки, Соледара та Опитного. Також Генштаб повідомив, що українські сили відбили російські атаки до кордонів у районі Кам'янки та Веселого, Первомайського, Красногорівки, Мар'їнки та Новомихайлівки.

Окупанти розширюють дорогу на Арабатській косі, щоб тікати з Армянська, фото-3

Так зване "народне ополчення" так званої "ДНР" опублікувало відео, на якому нібито показано, як 100 бригада "ДНР" веде штурм українських позицій поблизу Невельського. Декілька російських джерел стверджували, що російські війська просунулися до Мар'їнки, а ЗСУ зазнали великих втрат і повільно відступають з позицій у місті. Російські військові блогери також стверджують, що російські війська також перерізали дві з трьох доріг постачання до Мар'їнки. Росіяни пояснюють свій повільний поступ у районі Мар'янки тим, що навколишній ландшафт в основному складається з відкритих полів з невеликим покриттям.

Російський військовий блогер стверджує, що російські сили відобразили українські контратаки на російські позиції у Павлівці 20 та 21 листопада. Розвідувальна група, що базується в Грузії, з відкритих джерел припустила, що російські сили, можливо, очікують більш сухої погоди, щоб відновити наступальні операції за напрямами Гуляйполе, Вугледар і Мар'їнка.

Ситуація на півдні

Російські окупаційні війська продовжують будівництво укріплень у Херсонській області на південь від Дніпра. У Генштабі України повідомили, що російські війська також продовжили обстріл українських позицій на правому березі Дніпра. Російське джерело стверджувало, що російська артилерія відобразила українську розвідгрупу, яка намагалася перетнути річку Дніпро на човні, але не навела жодних доказів цього твердження.

Окупанти розширюють дорогу на Арабатській косі, щоб тікати з Армянська, фото-4

Український центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки також повідомив, що українські сили продовжують проводити неконкретизовані дії на Кінбурнській косі, але уточнивши, що російські війська, як і раніше, утримують там позиції.

Міноборони росії продовжує звинувачувати Україну у провокуванні техногенної катастрофи на Запорізькій атомній електростанції. Міноборони Росії звинуватило українські сили в обстрілі ЗАЕС 21 листопада, заявивши, що Україна погрожувала вчинити катастрофу.

Міноборони Росії та інше російське джерело стверджували, що російські війська знищили українські артилерійські системи у Марганці Дніпропетровської області, які відповідали за обстріл ЗАЕС. У той же час представники Дніпропетровської області повідомили, що 22 листопада російські війська обстріляли Марганець та прилеглі населені пункти з боку Енергодару.

"Раніше ISW оцінило, що ці звинувачення, ймовірно, є продовженням російських інформаційних та фальшивих операцій з консолідації контролю над станцією та спробою представити російський контроль над ЗАЕС як важливу умову, щоб уникнути техногенної ядерної чи радіологічної катастрофи", - зазначають аналітики.

Деякі російські джерела припустили, що російська окупаційна влада передасть ЗАЕС Міжнародному агентству з атомної енергії (МАГАТЕ) та українській владі через передбачувану посилену нестабільність на ЗАЕС. Проте, Кремль, швидше за все, відстоюватиме контроль над ЗАЕС як інструментом міжнародного впливу.

Кримська окупаційна влада демонструє підвищене занепокоєння, ймовірно, через українські удари по російських наземних лініях зв'язку (GLOC) на півострові і військові операції на Кінбурнській косі. Російські джерела розповсюдили кадри активації російського ППО 22 листопада, стверджуючи, що російські війська збили кілька українських безпілотників над Кримом.

Згодом глава окупації Криму Сергій Аксьонов оголосив, що Крим підвищує рівень терористичної загрози високому (жовтому) не менше 7 грудня. Російські військові блогери стверджували, що їхня влада готується до евакуації чиновників адміністрації та військової техніки в Армянську через загрозу українських ударів по Північному Криму.

Аксьонов заперечував заяви про евакуацію, а деякі військові блогери стверджували, що окупаційна влада Армянська проводила навчання з евакуації.

Український центр також повідомив, що російські війська планують розширити дорогу на Арабатській косі для перекидання військової техніки з метою передислокації GLOC з Вірменська. "Ворог близький до паніки", - заявляють аналітики.


Суспільство
Частину людей постійно тягне одне до одного. Нерідко вони не можуть цього пояснити. Втім, потяг дуже і дуже сильний.Риби та РакУ цих знаків зодіаку спільна стихія – Вода. Вони неймовірно розуміють ...
Пригоди
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. За добу ворог завдав 5 ракетних та 52 авіаційних удари (застосувавши 3 ударних БпЛА т...
Суспільство
Станом на 10 січня Україна продовжує боротися з російськими окупантами та ліквідовувати особовий склад орків і їх техніку. За добу українські військові ліквідували 800 рашистів. Як повідомляє ...
Кримінал
Патрулюючи вулицю Засумську, патрульні роти тактико-оперативного реагування (ТОР) виявили чоловіка, який порушував публічний порядок.Під час перевірки особи 37-річного громадянина охоронці порядку ...