Сегодня:
Последние записи
Нагода спричинила обледеніння проводів, падіння дерев та пориви електроліній. На Дніпропетровщині енергетики працюють у посиленому режимі. За останню добу світло повернули у майже 24 тисячі домівок...
На 10 січня, Національний банк України встановив офіційний курс гривні до американського долара на рівні 38,23 грн. Курс долара виріс на 3 коп. Курс євро встановлений на рівні 41,82 грн. Він виріс ...
Сьогодні зранку, 10 січня, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають два рашиські кораблі.Як повідомляє пресслужба ВМС, серед них відсутні ракетоносії.В Азовському морі перебуває один ворож...
Модернізований ЦНАП у Полтаві працює близько двох тижнів. За цей час люди вже отримали майже 2 тисячі адміністративних послуг у безбарʼєрному просторі.Про це 9-го січня повідомляє пресслужба Полтав...
Женская энергия - сайт для женщин
Баннер

Не допускайте цих помилок: як правильно підготуватись до Різдвяного посту

2022-11-21 21:01:11
Источник: https://www.0352.ua/

Не допускайте цих помилок: як правильно підготуватись до Різдвяного посту

Різдвяний піст в Україні триває з 15 листопада по 24 грудня за старим стилем та з 28 листопада по 6 січня за новим стилем.

Чому не можна різко розпочинати піст?

Різка відмова від білків та жирів дуже шкодить організму. Як правило такі обмеження у їжі можуть знизити працездатність, викликати апатичний стан і навіть призвести до анемії. Тому у піст потрібно входити поступово.

Відмовтесь від посту, якщо маєте хвороби шлунково-кишкового тракту. Також його не можна дотримуватись людям, які відновлюються після операцій, вагітним жінкам, дітям.

Як підготувати організм до посту?

  • За 7-10 до початку посту поступово зменшуйте вживання тваринної їжі. Перейдіть на легкі страви без м'яса, яєць, солодощів та інших продуктів, що заборонені під час посту.
  • Складіть меню на кілька тижнів, орієнтуючись на правила Різдвяного посту. Це полегшить потім щоденне приготування їжі. Харчуйтесь максимально різноманітно, щоб організм отримував усі необхідні мікроелементи і був ними насичений.

Які помилки допускають ті, хто постують?

Найпоширеніша помилка - відмова від підготовчого етапу. Різкий початок посту додає стресу організму, йому важче буде справлятись із своїми функціями. Більшість вірян вибирають один вид крупи, овочів і фруктів та строго вживають тільки їх до закінчення посту. Така одноманітність їжі призводить до нестачі мікро- і макроелементів, а це шкодить здоров’ю.

Ті, хто постують часто тамують голод дозволеною їжею. У результаті переїдають й потім мучаться від болю у шлунку чи відчуття важкості. Нестача в раціоні рослинних жирів. Це може спричинити надмірну сухість шкіри й ламкість волосся. Важливою умовою постування є споживання різноманітних олій та горіхів.


Суспільство
Частину людей постійно тягне одне до одного. Нерідко вони не можуть цього пояснити. Втім, потяг дуже і дуже сильний.Риби та РакУ цих знаків зодіаку спільна стихія – Вода. Вони неймовірно розуміють ...
Пригоди
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. За добу ворог завдав 5 ракетних та 52 авіаційних удари (застосувавши 3 ударних БпЛА т...
Суспільство
Станом на 10 січня Україна продовжує боротися з російськими окупантами та ліквідовувати особовий склад орків і їх техніку. За добу українські військові ліквідували 800 рашистів. Як повідомляє ...
Кримінал
Патрулюючи вулицю Засумську, патрульні роти тактико-оперативного реагування (ТОР) виявили чоловіка, який порушував публічний порядок.Під час перевірки особи 37-річного громадянина охоронці порядку ...