Сегодня:
Последние записи
Нагода спричинила обледеніння проводів, падіння дерев та пориви електроліній. На Дніпропетровщині енергетики працюють у посиленому режимі. За останню добу світло повернули у майже 24 тисячі домівок...
На 10 січня, Національний банк України встановив офіційний курс гривні до американського долара на рівні 38,23 грн. Курс долара виріс на 3 коп. Курс євро встановлений на рівні 41,82 грн. Він виріс ...
Сьогодні зранку, 10 січня, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають два рашиські кораблі.Як повідомляє пресслужба ВМС, серед них відсутні ракетоносії.В Азовському морі перебуває один ворож...
Модернізований ЦНАП у Полтаві працює близько двох тижнів. За цей час люди вже отримали майже 2 тисячі адміністративних послуг у безбарʼєрному просторі.Про це 9-го січня повідомляє пресслужба Полтав...
Женская энергия - сайт для женщин
Баннер

Гастроспадщина Житомирщини: одна з громад поділилася рецептом Квашеної капусти з огірками Суємецького старостату

2022-10-29 20:00:57
Источник: https://www.0412.ua/

Гастроспадщина Житомирщини: одна з громад поділилася рецептом Квашеної капусти з огірками Суємецького старостату

Продовжуємо рубрику Гастроспадщина України Гастроспадщина Житомирської області

Своїм рецептом Квашеної капусти з огірками Суємецького старостату сьогодні ділиться Баранівська територіальна громада.

Читайте також: Білий лелека: Символізм в українській культурі

Зі слів наших предків, восени, вони готували корисну квашену капусту на весь зимовий період!

Отже, беремося за приготування!

Інгредієнти які нам знадобляться:

  • огірки;
  • капуста;
  • сіль;
  • морква;
  • коріння хрону;
  • кріп.

Спершу, ще влітку, вибирали огірки і квасили їх у бочках. На дно бочки клали листя хрону, кріп та листя смородини. Наверх викладалися огірки. Прикладали все це ще одним шаром листям хрону і кропу.

Сіль зав’язували в тканину, клали поверх листя і заливали водою.

Зверху клали вирізаний дубовий круг і прикладали камінцем.

Осінню, вквашену капусту шаткували , терли до неї моркву, перемішували з капустою і тоді складали в деревяні бочки шарами: шар капусти, шар квашених огірків. Таким чином наповнювати бочку аж доверху а зверху клали той же круг і камінець.

Так капуста зберігалася до весни і смакувала як на кожен день так і на свята.

«Приєднуйтесь до конкурсу #Гастроспадщина_Житомирської_області! Надсилайте смачні рецепти ваших громад на нашу електронну адресу [email protected] та беріть участь у конкурсі найкращих страв.

Головний приз - відеоролик про про гастроспадщину вашої громади.

Чекаємо на ваші рецепти на нашій сторінці!», - зазначає Zhytomyr regional centre of folk art.

Джерело: Zhytomyr regional centre of folk art

Гастроспадщина Житомирщини: одна з громад поділилася рецептом Квашеної капусти з огірками Суємецького старостату, фото-1

Читайте також: Загадковий підвал урочища Дуби на Житомирщині відкриває свої таємниці

Підписуйтесь на нас у соціальних мережах, ще більше оперативної інформації тут:

  • Telegram
  • Instagram
  • Facebook

Суспільство
Частину людей постійно тягне одне до одного. Нерідко вони не можуть цього пояснити. Втім, потяг дуже і дуже сильний.Риби та РакУ цих знаків зодіаку спільна стихія – Вода. Вони неймовірно розуміють ...
Пригоди
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. За добу ворог завдав 5 ракетних та 52 авіаційних удари (застосувавши 3 ударних БпЛА т...
Суспільство
Станом на 10 січня Україна продовжує боротися з російськими окупантами та ліквідовувати особовий склад орків і їх техніку. За добу українські військові ліквідували 800 рашистів. Як повідомляє ...
Кримінал
Патрулюючи вулицю Засумську, патрульні роти тактико-оперативного реагування (ТОР) виявили чоловіка, який порушував публічний порядок.Під час перевірки особи 37-річного громадянина охоронці порядку ...