Сегодня:
Последние записи
Нагода спричинила обледеніння проводів, падіння дерев та пориви електроліній. На Дніпропетровщині енергетики працюють у посиленому режимі. За останню добу світло повернули у майже 24 тисячі домівок...
На 10 січня, Національний банк України встановив офіційний курс гривні до американського долара на рівні 38,23 грн. Курс долара виріс на 3 коп. Курс євро встановлений на рівні 41,82 грн. Він виріс ...
Сьогодні зранку, 10 січня, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають два рашиські кораблі.Як повідомляє пресслужба ВМС, серед них відсутні ракетоносії.В Азовському морі перебуває один ворож...
Модернізований ЦНАП у Полтаві працює близько двох тижнів. За цей час люди вже отримали майже 2 тисячі адміністративних послуг у безбарʼєрному просторі.Про це 9-го січня повідомляє пресслужба Полтав...
Женская энергия - сайт для женщин
Баннер

10 інгредієнтів, які зможуть замінити яйця у випічці

2022-10-19 22:14:55
Источник: https://www.056.ua/

10 інгредієнтів, які зможуть замінити яйця у випічці

В Україні за місяць ціни на яйця злетіли майже вдвічі. Це тимчасово і має цілий ряд причин. А доки одне яйце коштує до десяти гривень, ви можете скористатися альтернативою, хоча би для випічки, де майже кожен рецепт вимагає їх.

Про це повідомляє редакція.

У випічці яйця служать різним цілям. Вони впливають на структуру, колір, смак та консистенцію хлібобулочних виробів. Та замість них можна використовувати безліч замінників, які є знахідкою для тих, у кого не виявилося яєць у холодильнику, а також алергіків та веганів.

Інгредієнти, які зможуть замінити яйця у випічці

1. Пюре з вареного яблука. Найкраще використовувати несолодке яблучне пюре. Який би фрукт ви не вибрали, ви можете замінити кожне яйце однією четвертою склянкою (65 грам) пюре.

2. Бананове пюре. Єдиний мінус випічки з бананами - це те, що ваш готовий продукт може мати м’який банановий аромат. Інші фруктові пюре, такі як гарбуз і авокадо також працює і може не так сильно вплинути на аромат.

Хлібобулочні вироби, приготовані з пюреподібними фруктами, можуть не підрум'янитися настільки глибоко, але вони будуть дуже щільними і вологими. Тому ця заміна підходить для тортів, кексів, тістечок та швидкого хліба.

3. Зерна чіа або льону. Це насіння чудово замінить яйця у випічці. Потрібно замочити 1 чайну ложку чіа у 2-3 столових ложках води (попередньо зерна за бажанням можна розмолоти) і залишити на 5 хв. Утворена маса допоможе скріпити тісто. Таким чином випічка вийде корисною та дієтичною.

4. Комерційні замінники яєць. Зазвичай їх виготовляють з картопляного крохмалю, крохмалю тапіоки та розпушувачів. Продають в магазинах разом з інструкціями.

Замінники яєць підходять для всіх хлібобулочних виробів і не повинні впливати на смак готового продукту.

5. Оцет і харчова сода. Змішування 1 чайної ложки (7 грамів) харчової соди з 1 столовою ложкою (15 грамів) оцту може замінити одне яйце в більшості рецептів.

Оцет і харчова сода починають хімічну реакцію, яка виробляє вуглекислий газ та воду, що робить хлібобулочні вироби легкими та повітряними.

Ця заміна найкраще підходить для тортів, кексів та швидкого хліба.

6. Йогурт або пахта. Найкраще взяти звичайний йогурт, без ароматизаторів та підсолоджувачів. Ви можете використовувати одну четверту склянку (60 грамів) йогурту або пахти для кожного яйця, яке потрібно замінити.

Ця заміна найкраще підходить для тортів та кексів.

7. Аквафаба. Це рідина, що яка міститься в консервованому нуті або квасолі. Вона схожу консистенцію з сирими яєчними білками, що робить її чудовою заміною багатьох рецептів.

Ви можете використовувати 3 столові ложки (45 грам) аквафаби для заміни одного яйця.

Аквафаба особливо добре працює в рецептах, які вимагають лише яєчних білків, таких як безе, зефір, макарони або нуга.

8. Горіхове, арахісове, кеш'ю або мигдальне масло. Їх можна використовувати у більшості рецептів.

Щоб замінити одне яйце, використовуйте 3 столові ложки (60 грам) горіхового масла.

Це може вплинути на смак вашого готового продукту, і його найкраще використовувати для випічки, млинців та печива.

9. Газована вода. Може додати вологи в рецепт, але вона також діє як чудовий розпушувач.

Карбонізація затримує бульбашки повітря, які допомагають зробити готовий продукт легким і пухнастим.

Кожне яйце можна замінити однією четвертою склянкою (60 грам) газованої води.

Ця заміна чудово підходить для тортів, кексів та швидкого хліба.

10. Желатин. Це тваринний білок, який зазвичай отримують з колагену свиней та корів.

Щоб замінити одне яйце, розчиніть 1 столову ложку (близько 9 грамів) не ароматизованого желатину в 1 столовій ложці (15 грам) холодної води. Потім змішайте 2 столові ложки (30 грамів) окропу до утворення піни.

Ця заміна не повинна впливати на смак готового продукту, але вона може створити трохи більш жорстку текстуру.

Нагадаємо, раніше ми писали про 8 рецептів страв від Євгена Клопотенка: допоможуть пережити темні часи зі смаком.


Суспільство
Частину людей постійно тягне одне до одного. Нерідко вони не можуть цього пояснити. Втім, потяг дуже і дуже сильний.Риби та РакУ цих знаків зодіаку спільна стихія – Вода. Вони неймовірно розуміють ...
Пригоди
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. За добу ворог завдав 5 ракетних та 52 авіаційних удари (застосувавши 3 ударних БпЛА т...
Суспільство
Станом на 10 січня Україна продовжує боротися з російськими окупантами та ліквідовувати особовий склад орків і їх техніку. За добу українські військові ліквідували 800 рашистів. Як повідомляє ...
Кримінал
Патрулюючи вулицю Засумську, патрульні роти тактико-оперативного реагування (ТОР) виявили чоловіка, який порушував публічний порядок.Під час перевірки особи 37-річного громадянина охоронці порядку ...