Серпень - сезон кавунів та кукурудзи. Але якщо з першим зараз є проблеми, то кукурудзи на ринках вдосталь. Жовті качани полюбляють не тільки українці, але й весь світ.
Тому кращі кухарі знайшли способи приготування, які точно вам сподобаються. Також нижче ми розповімо, як правильно вибрати кукурудзу.
Потрібно купляти ті качани, які у листі. Така природна оболонка захищає від хвороб та псування. Зелені листя - ознака свіжої кукурудзи.
Колір кукурудзи потрібен бути молочно-жовтим. Зерна - м'які. Краще обирати качани одного розміру - так вони всі рівномірно приготуються.
Молода кукурудза вариться дуже швидко. Така особливість у молодих качанів на початку серпня.
Для приготування обирайте каструлю з товстими стінками, бажано з чавуну. Вниз покладіть листя качанів, не багато. Перед початком приготування переберіть продукт та приберіть листя. Промийте під водою.
Секрети кукурудзи
Занурте качани, поки вода не покриє їх повністю. Після закипання вогонь потрібно зменшити та накритики кришкою. Можна трохи підсолити і через 20 хвилин вона буде готова.
Відрізнити зрілу від молодої дуже просто. В неї зерна вже тверді та насичено жовті. Її варити треба вже 40 хвилин.
Перед приготуванням її треба замочити у воді, щоб розм'якшити зерна. Варити без солі. Після закипання її потрібно варити ще мінімум дві години.
Не зливайте воду, якщо кукурудзу потрібно зберегти. Дайте її остити з відваром, та потім зберігайте у холодильнику, але не більше 3 діб.
Приберіть все листя, загорніть у рушник з бавовни. Ставте у мікрохвильовку на 5 хвилин. Одразу не відкривайте дверцята, а зачекайте декілька хвилин.
Секрет солодкої та м'якої кукурудзи - молоко. У кип'яток додайте молоко (відношення 3 до 1) та 100 грамів вершкового масла. Молоді качани можна варити 6 хвилин, зрілі та старі - до 30 хвилин.
Читайте також: Шкода від яблук, про яку ви не знали.