Сегодня:
Последние записи
Нагода спричинила обледеніння проводів, падіння дерев та пориви електроліній. На Дніпропетровщині енергетики працюють у посиленому режимі. За останню добу світло повернули у майже 24 тисячі домівок...
На 10 січня, Національний банк України встановив офіційний курс гривні до американського долара на рівні 38,23 грн. Курс долара виріс на 3 коп. Курс євро встановлений на рівні 41,82 грн. Він виріс ...
Сьогодні зранку, 10 січня, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають два рашиські кораблі.Як повідомляє пресслужба ВМС, серед них відсутні ракетоносії.В Азовському морі перебуває один ворож...
Модернізований ЦНАП у Полтаві працює близько двох тижнів. За цей час люди вже отримали майже 2 тисячі адміністративних послуг у безбарʼєрному просторі.Про це 9-го січня повідомляє пресслужба Полтав...
Женская энергия - сайт для женщин
Баннер

"Жовтки найніжнішої структури": Євген Клопотенко про два способи правильного приготування варених яєць

2022-02-10 22:39:36
Источник: https://www.0352.ua/


Чимало фахівців зазначає, що найкраще вживати курячі яйця цей  у вареному вигляді, аби жовток залишався рідким. Смажити цей продукт не варто, проте можна також ще приготувати яйця-пашот.

Страви з яйцями

Страви з яйцями



Як інформує "Obozrevatel", кулінар Євген Клопотенко поділився унікальними порадами, як саме варити яйця, аби вони були не лише дуже смачними, але й корисними.

Варені яйця

1. Перший спосіб

Як правильно варити яйця

Кулінар рекомендує підготовлені курячі яйця поскладати до каструлі і холодною водою залити саме на 3 см вище.

Як зварити ідеальні яйця для салату

"Не заливайте гарячою водою, є ймовірність, що яйця через перепад температури потріскаються, особливо ті, які тільки з холодильника", – радить кулінар.

Курячі яйця

Згодом каструлю слід помістити на плиту і кип'ятити воду на сильному вогні. 1/2 чайної ложки соди всипати у каструлю після цього, а коли яйця закиплять - зразу зняти каструлю з плити, далі накрити її кришкою і засікти час.

Варені яйця

Клопотенко підкреслив, що саме завдяки цьому способу можна отримати жовтки ніжнішої структури.

Як правильно зварити яйце пашот


Секрет від кулінара: аби шкаралуща легко очищалася, слід перекласти яйця з гарячої води прямо у крижану.

Що приготувати з яєць

Час та текстура яєць:

4 хвилини –  жовток буде насичено кольорами, як і в сирому яйці, а по текстурі – як яйце-пашот.

6 хвилин – жовток у таких яйцях буде більш щільним по краях, а ось у середині буде він рідким і трохи розтікатиметься.

Смачне яйце-пашот на сніданок

8 хвилин – жовток буде м'яким, але не рідким і колір буде таким насиченим.

10-12 хвилин – жовток буде щільним, а колір зміниться на більш блідий.

2. Другий спосіб

Курячі яйця

Яйця в каструлі залийте водою і помістіть на плиту, дочекайтеся кипіння і вкуріть вогонь до середнього рівня.

Аби зварити яйця некруто:

4-5 хвилин - некруті яйця

6 хвилин - заварні та тверді яйця

7 хвилин - вершкові круті яйця

Як правильно варити яйця

8 хвилин - тверді, проте ще вершкові яйця

9 хвилин - дуже тверді яйця, круто зварені


Суспільство
Частину людей постійно тягне одне до одного. Нерідко вони не можуть цього пояснити. Втім, потяг дуже і дуже сильний.Риби та РакУ цих знаків зодіаку спільна стихія – Вода. Вони неймовірно розуміють ...
Пригоди
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. За добу ворог завдав 5 ракетних та 52 авіаційних удари (застосувавши 3 ударних БпЛА т...
Суспільство
Станом на 10 січня Україна продовжує боротися з російськими окупантами та ліквідовувати особовий склад орків і їх техніку. За добу українські військові ліквідували 800 рашистів. Як повідомляє ...
Кримінал
Патрулюючи вулицю Засумську, патрульні роти тактико-оперативного реагування (ТОР) виявили чоловіка, який порушував публічний порядок.Під час перевірки особи 37-річного громадянина охоронці порядку ...