Сегодня:
Последние записи
Нагода спричинила обледеніння проводів, падіння дерев та пориви електроліній. На Дніпропетровщині енергетики працюють у посиленому режимі. За останню добу світло повернули у майже 24 тисячі домівок...
На 10 січня, Національний банк України встановив офіційний курс гривні до американського долара на рівні 38,23 грн. Курс долара виріс на 3 коп. Курс євро встановлений на рівні 41,82 грн. Він виріс ...
Сьогодні зранку, 10 січня, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають два рашиські кораблі.Як повідомляє пресслужба ВМС, серед них відсутні ракетоносії.В Азовському морі перебуває один ворож...
Модернізований ЦНАП у Полтаві працює близько двох тижнів. За цей час люди вже отримали майже 2 тисячі адміністративних послуг у безбарʼєрному просторі.Про це 9-го січня повідомляє пресслужба Полтав...
Женская энергия - сайт для женщин
Баннер

Готовим традиционное армянское печенье Гата: мягкое тесто с ореховой начинкой

2022-02-08 18:26:21
Источник: https://www.5692.com.ua/

Готовим традиционное армянское печенье Гата: мягкое тесто с ореховой начинкой

Любителям печенья предлагаем попробовать что-то новенькое. Мягкое тесто с ореховой начинкой понравится даже сладкоежкам-гурманам.

Ингредиенты:

  • Мука 500 г;
  • Соль четверть ч. ложки;
  • Сода половина ч. ложки;
  • Сливочное масло 200 г;
  • Кефир 100 мл;
  • Сметана 100 г;
  • Яйца 2 штуки;
  • Грецкие орехи 200 г;
  • Сахар 200 г.

Приготовление:

Просеянную муку соедините с солью и содой. Далее нарезаем сливочное масло на кубики и перетираем его практически в пыль (или максимально, как это возможно) с мукой.

В смесь добавьте кефир, яйцо и сметану. Замешивайте мягкое тесто. Затем скатайте в шар и накройте пленкой. Дайте тесто постоять в холодильнике 60 минут.

Мелко порубите грецкие орехи. Если есть блендер - воспользуйтесь лучше им. Добавьте сахар и взбейте вилкой яйцо.

Поставьте духовку на 180 градусов и дайте ей прогреться. В это время застелите пергаментом противень.

Разделите тесто на две части. Каждую превратите в пласт, толщиной до 4 миллиметров.

Каждый пласт посыпьте орехами. Не толстым слоем. Сверните в рулетик и защипните края.

Сверху промажьте заранее взбитым яйцом. Возьмите фигурный нож и разрежьте на порции. Кусочки должны быть не шире 7 сантиметров.

Выпекать 40 минут. Десерт должен приобрести золотистый цвет.

Читайте также: Великий пост 2022: постные дрожжевые блины


Суспільство
Частину людей постійно тягне одне до одного. Нерідко вони не можуть цього пояснити. Втім, потяг дуже і дуже сильний.Риби та РакУ цих знаків зодіаку спільна стихія – Вода. Вони неймовірно розуміють ...
Пригоди
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. За добу ворог завдав 5 ракетних та 52 авіаційних удари (застосувавши 3 ударних БпЛА т...
Суспільство
Станом на 10 січня Україна продовжує боротися з російськими окупантами та ліквідовувати особовий склад орків і їх техніку. За добу українські військові ліквідували 800 рашистів. Як повідомляє ...
Кримінал
Патрулюючи вулицю Засумську, патрульні роти тактико-оперативного реагування (ТОР) виявили чоловіка, який порушував публічний порядок.Під час перевірки особи 37-річного громадянина охоронці порядку ...