Сегодня:
Последние записи
Нагода спричинила обледеніння проводів, падіння дерев та пориви електроліній. На Дніпропетровщині енергетики працюють у посиленому режимі. За останню добу світло повернули у майже 24 тисячі домівок...
На 10 січня, Національний банк України встановив офіційний курс гривні до американського долара на рівні 38,23 грн. Курс долара виріс на 3 коп. Курс євро встановлений на рівні 41,82 грн. Він виріс ...
Сьогодні зранку, 10 січня, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають два рашиські кораблі.Як повідомляє пресслужба ВМС, серед них відсутні ракетоносії.В Азовському морі перебуває один ворож...
Модернізований ЦНАП у Полтаві працює близько двох тижнів. За цей час люди вже отримали майже 2 тисячі адміністративних послуг у безбарʼєрному просторі.Про це 9-го січня повідомляє пресслужба Полтав...
Женская энергия - сайт для женщин
Баннер

Як приготувати арабський манник: рецепт ароматного десерту буковинкам

2021-12-21 12:23:36
Источник: https://www.0372.ua/

Як приготувати арабський манник: рецепт ароматного десерту буковинкам

Як і всі східні десерти, басбуса дуже солодка. Запивати її треба міцним чаєм або кавою, пише 0372.ua.

Нагадуємо, ми публікували раніше: Швидко і корисно: рецепт домашнього вівсяного печива за 15 хвилин

Крім склянки цукру в коржі, він потрібен і для просочення-сиропу. Прикрасити басбусу можна мигдалем Тісто для неї замішується на кефірі з додаванням кокосової стружки та олії. Випікається бальбуса не довше 40 хвилин, передає Сьогодні.

Басбуса або арабський манник

Інгредієнти

  • 1 ск. борошна, манки, цукру, кокосової стружки;
  • 1,5 ск. кефіру;
  • 100 мл олії;
  • 1 яйце;
  • 1 ч. л. ванільного цукру;
  • 2 ч. л. розпушувача.

Сироп: 1 ск. цукру; 100 мл води; 2 ст. л. лимонного соку; мигдаль або інші горіхи.

Як приготувати:

1. Манну крупу змішати з кефіром і залишити на 10 хвилин.

2. Додати олію, цукор і ванільний цукор, кокосову стружку, борошно, розпушувач, яйце. Перемішати до однорідності.

3. Змастити форму олією, викласти тісто і прикрасити мигдалем.

4. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30-40 хвилин.

5. Для сиропу в сотейнику змішати цукор, воду та лимонний сік. Прокип'ятити кілька хвилин, дати охолонути.

6. Порізати готову басбусу на ромби у формі. Полити теплий пиріг сиропом за допомогою ложки, рівномірно змочуючи всю поверхню.

Читайте також: Ароматне імбирне печиво вдома: простий рецепт від Клопотенка (ФОТО)


Суспільство
Частину людей постійно тягне одне до одного. Нерідко вони не можуть цього пояснити. Втім, потяг дуже і дуже сильний.Риби та РакУ цих знаків зодіаку спільна стихія – Вода. Вони неймовірно розуміють ...
Пригоди
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. За добу ворог завдав 5 ракетних та 52 авіаційних удари (застосувавши 3 ударних БпЛА т...
Суспільство
Станом на 10 січня Україна продовжує боротися з російськими окупантами та ліквідовувати особовий склад орків і їх техніку. За добу українські військові ліквідували 800 рашистів. Як повідомляє ...
Кримінал
Патрулюючи вулицю Засумську, патрульні роти тактико-оперативного реагування (ТОР) виявили чоловіка, який порушував публічний порядок.Під час перевірки особи 37-річного громадянина охоронці порядку ...