Сегодня:
Последние записи
Нагода спричинила обледеніння проводів, падіння дерев та пориви електроліній. На Дніпропетровщині енергетики працюють у посиленому режимі. За останню добу світло повернули у майже 24 тисячі домівок...
На 10 січня, Національний банк України встановив офіційний курс гривні до американського долара на рівні 38,23 грн. Курс долара виріс на 3 коп. Курс євро встановлений на рівні 41,82 грн. Він виріс ...
Сьогодні зранку, 10 січня, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають два рашиські кораблі.Як повідомляє пресслужба ВМС, серед них відсутні ракетоносії.В Азовському морі перебуває один ворож...
Модернізований ЦНАП у Полтаві працює близько двох тижнів. За цей час люди вже отримали майже 2 тисячі адміністративних послуг у безбарʼєрному просторі.Про це 9-го січня повідомляє пресслужба Полтав...
Женская энергия - сайт для женщин
Баннер

Як приготувати італійське новорічне печиво: рецепт вишуканої випічки буковинкам

2021-12-20 11:35:02
Источник: https://www.0372.ua/

Як приготувати італійське новорічне печиво: рецепт вишуканої випічки буковинкам

У цій страві прекрасне все — ненав’язливий солодкий присмак інжиру, хрустка консистенція, тонкий аромат рому. Це ідеальне доповнення до кави, глінтвейну, какао чи теплого молока, пише 0372.ua.

Нагадуємо, ми публікували раніше: Ароматне імбирне печиво вдома: простий рецепт від Клопотенка (ФОТО)

Щоб приготувати італійське новорічне печиво, знадобиться 1,5 години та такі інгредієнти (на одну порцію, розраховану на 2-3 осіб):

Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber

  • 300 г в’яленого інжиру;
  • 250 г меду (можна замінити на 200 г тростинного цукрового піску);
  • 3 ст. л. темного рому;
  • масло для змащування;
  • 450 г горіхового асорті (фундук, грецькі, арахіс, мигдаль, кеш’ю);
  • 300 г борошна;
  • 150 г родзинок;
  • 100 г тертого гіркого шоколаду.

Процес приготування:

1. Перше, що необхідно зробити (краще заздалегідь), - замочити родзинки в ромі. Горіхи подрібнити ножем та підсмажити протягом кількох хвилин на розігрітій пательні без олії.

2. Мед розтопити на водяній бані. Інжир порізати на невеликі шматочки.

3. Викласти в миску всі інгредієнти для італійського новорічного печива (ром із родзинок злити), а потім ретельно, але не агресивно перемішати.

4. Дати тісту «відпочити» щонайменше півгодини.

5. Розім’яти тісто руками у пласт товщиною приблизно 1,5 см, сформувати печиво руками або за допомогою форми (чи склянки). Можна випікати цілий пласт тіста, а потім уже готовий нарізати на квадратні або прямокутні шматочки.

6. Випікати в розігрітій духовці протягом 30 хвилин (температура - 180 градусів).

У такого печива є секрет: чим довше воно зберігається, тим кращим та насиченішим стає його смак. Покладіть кілька штук італійського печива в гарну коробочку чи крафтовий пакет - і чудовий різдвяний комплімент для гостей готовий.

Читайте такожШвидко і корисно: рецепт домашнього вівсяного печива за 15 хвилин


Суспільство
Частину людей постійно тягне одне до одного. Нерідко вони не можуть цього пояснити. Втім, потяг дуже і дуже сильний.Риби та РакУ цих знаків зодіаку спільна стихія – Вода. Вони неймовірно розуміють ...
Пригоди
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. За добу ворог завдав 5 ракетних та 52 авіаційних удари (застосувавши 3 ударних БпЛА т...
Суспільство
Станом на 10 січня Україна продовжує боротися з російськими окупантами та ліквідовувати особовий склад орків і їх техніку. За добу українські військові ліквідували 800 рашистів. Як повідомляє ...
Кримінал
Патрулюючи вулицю Засумську, патрульні роти тактико-оперативного реагування (ТОР) виявили чоловіка, який порушував публічний порядок.Під час перевірки особи 37-річного громадянина охоронці порядку ...