Сегодня:
Последние записи
Нагода спричинила обледеніння проводів, падіння дерев та пориви електроліній. На Дніпропетровщині енергетики працюють у посиленому режимі. За останню добу світло повернули у майже 24 тисячі домівок...
На 10 січня, Національний банк України встановив офіційний курс гривні до американського долара на рівні 38,23 грн. Курс долара виріс на 3 коп. Курс євро встановлений на рівні 41,82 грн. Він виріс ...
Сьогодні зранку, 10 січня, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають два рашиські кораблі.Як повідомляє пресслужба ВМС, серед них відсутні ракетоносії.В Азовському морі перебуває один ворож...
Модернізований ЦНАП у Полтаві працює близько двох тижнів. За цей час люди вже отримали майже 2 тисячі адміністративних послуг у безбарʼєрному просторі.Про це 9-го січня повідомляє пресслужба Полтав...
Женская энергия - сайт для женщин
Баннер

Заснував козячу ферму. Історія сировара із Прикарпаття

2021-06-19 01:14:58
Источник: https://www.0342.ua/

Заснував козячу ферму. Історія сировара із Прикарпаття

Дорослі кози, молодняк та козенята — 340 кіз живе на фермі прикарпатця Ігоря Небиловича у Долинській територіальній громаді, що на Калущині.

Займатися тваринництвом він почав приблизно 9 років тому, коли вирішив створити сироварню, пише Суспільне Карпати.

"У нас на фермі — 340 кіз. Із них — 200 дійні, 70 — молодняк минулого року і маленькі козенятка. У даний час надої сягають приблизно 500 літрів. Найбільші — це травень, червень, липень. У середньому ми надоюємо десь під 100 тонн молока за рік, і, відповідно, сирів 10 тонн виходить", — розповідає голова фермерського господарства Ігор Небилович.

Чоловік каже, що ідея виготовляти сир прийшла на одній з екскурсій. Ігор Небилович вирішив, що на Долинщині не вистачає сироварні.

"Хотілося робити те, що самі любимо. І мене дуже зацікавив сир. Я не вірив, що можна так в Україні робити", — каже власник сироварні.

Для себе обрав виготовляти козячий сир. Каже, тоді на ринку його було не багато. Починав Ігор з 4-5 видів сиру. З роками розширив асортимент.

"Думав, що найцікавіше тверді сири робити, бо тоді люди більше тверді сири любили, і також халумі почали робити, і сири з пліснявою. Зараз ми робимо 7-8 видів козячих сирів. З них і тверді, і з пліснявою, і м’які, і для грилювання. Вже так вийшло, що ми ту ж лінійку із коров’ячого молока почали робити", — каже Ігор Небилович.


Суспільство
Частину людей постійно тягне одне до одного. Нерідко вони не можуть цього пояснити. Втім, потяг дуже і дуже сильний.Риби та РакУ цих знаків зодіаку спільна стихія – Вода. Вони неймовірно розуміють ...
Пригоди
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. За добу ворог завдав 5 ракетних та 52 авіаційних удари (застосувавши 3 ударних БпЛА т...
Суспільство
Станом на 10 січня Україна продовжує боротися з російськими окупантами та ліквідовувати особовий склад орків і їх техніку. За добу українські військові ліквідували 800 рашистів. Як повідомляє ...
Кримінал
Патрулюючи вулицю Засумську, патрульні роти тактико-оперативного реагування (ТОР) виявили чоловіка, який порушував публічний порядок.Під час перевірки особи 37-річного громадянина охоронці порядку ...