Рецепт цього напою шукали мільйони людей з усіх куточків планети. Після виходу книги «кульбабове вино» чи не кожен хотів скуштувати його, але в романі рецепт не написали. Усі прискіпливо читали роман та штурмували інтернет. Потім почали самостійно робити цей напій. Зокрема і родина вінничан, які під час локдауну лишились без роботи. Щоправда вдосконалили рецепт.
Вікторія із чоловіком Віталієм під час минулорічного локдауну лишились без роботи. Пересидіти карантин вирішили в селі, де на 30-ти сотках росте безліч трав. Зокрема і кульбаба. Приблизний рецепт вина з них знайшли в інтернеті. Почали експериментувати. Допомагали і діти.
Для вина потрібні лише жовті пелюстки квітки, без гіркого присмаку. Літрову банку квітів засипають кілограмом цукру і на кілька днів лишають на сонці. Потім додають півлітра теплої води і знову настоюють. Потім вичавлюють сік лимона та двох апельсинів.