Салати без майонезу – одні з найбільш низькокалорійних і корисних. Замість нього салати можна заправляти рослинною, оливковою або кукурудзяною оліями, а також сметаною, йогуртом, бальзамічним оцтом, соєвим соусом, гірчицею і різноманітними білими соусами, з посиланням на УНІАН пише 0372.ua.
Нагадуємо, ми писали раніше, Чим замінити м'ясо під час Великого посту: поради буковинцям
1. Насамперед слід приготувати сухарики. Хліб нарізати невеликими кубиками. У сковороду влити 2 столові ложки олії й обсмажити сухарики з усіх боків до хрусткого стану і золотистого кольору.
2. Викласти сухарики в окрему миску і посолити. За бажання можна також поперчити або додати якісь приправи.
3. У тій же сковороді розігріти решту олії, додати подрібнений зубчик часнику. Обсмажувати часник буквально 20-30 секунд, бо він дуже швидко пригорає.
4. Залити олією з часником сухарики і перемішати їх.
5. Помідори добре помити. Видалити у них плодоніжки й нарізати тонкими шматочками або кубиками. Додати до помідорів подрібнений зубчик часнику.
6. Сир натерти на тертці та додати до решти інгредієнтів.
7. Заправити салат сметаною. За потреби досолити. Все перемішати, перекласти у салатник. Подавати салат із сухариками, але додавати їх слід безпосередньо перед вживанням.
1. Курячу грудинку заздалегідь відварити у підсоленій воді та остудити.
2. Авокадо очистити від шкірки і кісточки, нарізати довільно невеликими шматочками. Викласти у миску, скропити лимонним соком і перемішати. Додати нарізаний огірок і нарізану кубиками курячу грудинку.
3. Для соусу змішати йогурт, посічену зелень, часник та гірчицю.
4. Заправити салат соусом та добре перемішати. За потреби посолити. Дати салату просочитися соусом 15-20 хвилин.
Для заправки
1. Помідори нарізати шматочками. Цибулю нарізати півкільцями.
2. Сир нарізати кубиками. З'єднати продукти в салатнику.
3. Петрушку та базилік нарізати великими шматочками. Додати оливки.
4. Змішати лимонний сік, рослинну олію та сіль. Залити салат заправкою. Все перемішати.
Смачного!
Читайте також: Оригінальний і корисний сніданок: готуємо яєчню з авокадо
Курячий бульйон з локшиною як у дитинстві: домашній рецепт